Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Ivanovič: Díváme se do budoucnosti. Češi by pro nás mohli být vzorem

Ostrava - Srbští fotbalisté půjdou do pátečního zápasu v Ostravě proti české reprezentaci i s tím, že chtějí od soupeře odkoukat recept na úspěch. Zatímco Češi bez hvězdných hráčů vyhráli svou kvalifikační skupinu, Srbové naopak s hráči z předních evropských celků neprošli ani do baráže. Kapitán Branislav Ivanovič by se proto u svěřenců trenéra Pavla Vrby chtěl inspirovat.

Branislav Ivanovič
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Nám kvalifikace nevyšla, což nás hodně mrzí, ale nechceme se zabývat minulostí. Chceme se koukat do budoucnosti a řešit, co by nám mohlo pomoci se zlepšit. A v tomto směru by pro nás Češi mohli být vzorem," prohlásil stoper londýnské Chelsea. "Češi sice nemají v týmu příliš velkých jmen, ale jako celek jsou velmi kvalitní. Viděli jsme tři jejich zápasy a jsou opravdu kompaktní dozadu i dopředu," chválil Ivanovič.

Podobně vidí český tým i trenér Radovan Čurčič. "Náš kapitán to řekl správně. My jsme hledali silný celek, který nás prověří, a to Češi splňují. Proto jsme si je vybrali. Tento zápas by nám měl pomoci vyvodit závěry, které by nám měly ukázat směr do dalšího období," prohlásil trenér Srbska.

Pro Ivanoviče bude páteční zápas v Ostravě speciální i proto, že v české brance by neměl chybět Petr Čech, jeho bývalý spoluhráč z Chelsea, který v létě zamířil do konkurenčního Arsenalu. "Na Petra se velice, ale opravdu velice těším. I když odešel, tak z mého pohledu stále zůstává ikonou Chelsea. Má zásluhu na více než polovině našich titulů a pro mě je nejlepším brankářem na světě," řekl Ivanovič.

Srbům sice kvalifikace nevyšla, trenér Čurčič však cítí na týmu zlepšení a věří, že to potvrdí i v Ostravě. "Nerad bych, abychom se v utkání vrátili do situace, ve které jsme byli před osmi měsíci. Od té doby se atmosféra a chemie v týmu hodně zlepšily a pokusíme se na to navázat i proti Česku," dodal Čurčič.

Je nám líto, video expirovalo.
Před přípravným utkáním ČR - Srbsko
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články