Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ivan Hašek bude kandidovat do výkonného výboru UEFA

Praha - Předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek chce kandidovat do výkonného výboru Evropské fotbalové unie (UEFA). Volby se uskuteční příští rok v Paříži a Hašek se bude ucházet o jedno ze dvou volených míst. Šéf českého fotbalu to řekl při dnešním bilancování svého prvního roku ve funkci. Současně však uznal, že jeho šance jsou mizivé. Už proto, že jedním z členů fotbalové exekutivy je slovenský předseda František Laurinec.

Hašek při dnešním hodnocení své dosavadní práce v čele fotbalu prohlásil, že nejhorší pro něj byl první půlrok, kdy zároveň dočasně vedl i národní tým. Neúspěch reprezentace označil za jednu z věcí, na které nemůže být hrdý. Do stejné kategorie zařadil i zmatky kolem vyřešení kauz spojených s nástupnictvím Bohemians.

Spokojenost naopak vyjádřil třeba s tím, že se podařilo navýšit finanční tok do fotbalu prostřednictvím STES. Obě profesionální soutěže budou mít k dispozici od nové sezony 163 milionů korun místo dosavadních 124 milionů, přičemž jedním z důvodů navýšení je prodej televizních práv na ligu pro další soutěže. Podle Haška se chystá také podpis nové smlouvy o prodeji televizních a marketingových práv národního týmu, který bude údajně dvojnásobně až trojnásobně výhodnější než předchozí smlouva a přinese podle všeho navýšení zisku o řadu milionů.

Je nám líto, video expirovalo.
Ivan Hašek bilancoval

Hašek vyzdvihl fotbalovou diplomacii

Hašek s kolegy připravil po roce ve funkci sedmnáctistránkový rozbor svého působení v čele svazu a vyzdvihl v něm právě například aktivitu na diplomatickém poli. Nyní má ČMFS už tři členy v odborných komisích FIFA a tři v UEFA. Svaz je aktivní, také co se týče pořádání odborných konferencí a seminářů. Na prosinec letošního roku se plánuje v Praze zasedání výkonného výboru UEFA, příští rok se zde uskuteční trenérská konference za přítomnosti 150 odborníků. Svaz kandiduje na pořádání ME do 21 a 17 let v roce 2013.

Ivan Hašek:

"Jsou chvíle, kdy mi je a bylo horko, ale jsem šťastný, že můžu tuto práci dělat."

Radost má Hašek i z nové organizační struktury svazu a z toho, že pro svaz začala pracovat řada bývalých úspěšných fotbalistů a trenérských odborníků. Naproti tomu Hašek není spokojený například s tím, jakým způsobem fungují nižší soutěže. "Trápí mě především dění kolem rozhodčích, závažné jsou věci kolem řídící komise v Čechách, stížností na její práci je až moc," připustil nepřímo Hašek, že se mu zatím nedaří boj s nekalými praktikami, které zřejmě ještě v řadě míst fungují.


Dosud posledním členem výkonného výboru z České republiky byl někdejší předseda svazu František Chvalovský, který však svůj post opustil po problémech spojených s vlastním podnikáním, což ho stálo také funkci předsedy ČMFS.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články