Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Italská média: Prokuratura žádá pro Nedvěda zákaz činnosti na osm měsíců

Bývalý český fotbalový reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd má problém. Podle italského listu Gazzetta dello Sport žádá prokuratura pro současného viceprezidenta Juventusu osmiměsíční zákaz činnosti za jeho účast v kauze údajného falšování účetnictví. Nejtvrdší tresty žádá pro bývalého sportovního ředitele turínského klubu Fabia Paraticiho a pro šéfy Juventusu a Neapole Andreu Agnelliho a Aurelia De Laurentiise. Klubům hrozí vysoké pokuty.

Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd na losu skupinové fáze Ligy mistrů
zdroj: imago sportfotodienst autor: Mandoga Media,via www.imago-images.de

Pro Paraticiho, který nyní působí v Tottenhamu, navrhuje prokuratura zákaz činnosti až na 16 měsíců. Pro Agnelliho chtějí žalobci roční trest a pro De Laurentiise 11 měsíců. Z podvodů při uvádění hodnoty hráčů v účetnictví je obžalovaných zhruba 60 funkcionářů z 11 klubů, z nichž pět je ze Serie A. Vedle Juventusu a Neapole se jedná také o Sampdorii Janov, FC Janov a Empoli.

Turínský klub vyšetřovatelé podezřívají, že vydal faktury za neexistující služby a poskytl nepravdivé informace investorům. U Neapole se domnívají, že celek podvodně snížil účetní hodnotu nigerijského hráče Victora Osimhena, kterého předloni koupil z Lille. Slyšení budou pokračovat ve čtvrtek a v pátek, vynesení prvoinstančního rozsudku se očekává hned po Velikonocích.

Bývalý kapitán české reprezentace a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 Nedvěd hrál za Juventus v letech 2001 až 2009. Po skončení kariéry se v klubu posunul do managementu, v roce 2015 se stal viceprezidentem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články