Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Italové si vyšlápli na Francii na jejím hřišti, Belgie porazila Izrael

Souboj dvou nespokojených týmů z Eura ovládli Gli Azzurri. Fotbalisté Itálie zahájili Ligu národů vítězstvím 3:1 ve Francii, přestože prohrávali už po 13 sekundách hry. Ve druhém utkání skupiny A2 Belgie porazila na neutrální půdě v Debrecínu 3:1 Izrael.

Italský útočník Giacomo Raspadori slaví gól do sítě Francie
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier

Šlágr pátečního programu Ligy národů v pařížském Parku princů odstartoval Barcolův gól už po 13 sekundách hry. Útočník Paris St. Germain využil brzké chyby v rozehrávce a na svém domácím stadionu vstřelil premiérovou branku v reprezentaci.

Italové ale skóre otočili a Francii zdolali po předchozích třech porážkách. Po půlhodině Tonali patičkou narazil Dimarcovi a ten výstavním volejem srovnal. V 51. minutě dokonal obrat po další pohledné kombinaci Frattesi a pojistku přidal Raspadori.

Belgické úřady kvůli bezpečnostním obavám nepovolily národnímu týmu přivítat Izrael na domácí půdě, a tak se zápas odehrál v Maďarsku před prázdnými tribunami. Rudé ďábly poslal do vedení v 21. minutě kapitán De Bruyne po souhře se spoluhráčem z Manchesteru City Dokuem.

Krátce před pauzou bylo vyrovnáno po Castagneho vlastním gólu, krátce po změně stran ale skóroval Tielemans a další branku přidal z penalty znovu De Bruyne. Ještě zvýšit mohl z dalšího pokutového kopu Openda, na gólmana Gerafiho však nevyzrál.

Rumunsko ve skupině C2 uspělo 3:0 v Kosovu a trenér Mircea Lucescu tak zažil vítězný návrat na lavičku národního týmu po 38 letech. Devětasedmdesátiletý kouč vedl reprezentaci své země poprvé v letech 1981 až 1986. Za domácí zasáhli do utkání jako střídající hráči útočníci pražské Sparty Rrahmani s Krasniqim.

Liga národů – 1. kolo:

Skupina A2:

Debrecín: Belgie – Izrael 3:1 (1:1)

Branky: 21. a 53. z pen. De Bruyne, 48. Tielemans – 36. vlastní Castagne.

Paříž: Francie – Itálie 1:3 (1:1)

Branky: 1. Barcola – 30. Dimarco, 51. Frattesi, 74. Raspadori.

Skupina B3:

Almaty: Kazachstán – Norsko 0:0

Lublaň: Slovinsko – Rakousko 1:1 (1:1)

Branky: 16. Šeško z pen. – 28. Laimer.

Skupina B4:

Reykjavík: Island – Černá Hora 2:0 (1:0)

Branky: 39. Óskarsson, 59. Thorsteinsson.

Cardiff: Wales – Turecko 0:0

ČK: 63. Yilmaz (Tur.).

Skupina C2:

Kaunas: Litva – Kypr 0:1 (0:1)

Branka: 34. Pittas.

Priština: Kosovo – Rumunsko 0:3 (0:1)

Branky: 51. z pen. a 82. R. Marin, 40. Man.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články