Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Italky zametly s Jamajčankami a jsou bleskově v play-off, Japonky nezaváhaly

S lehkostí si fotbalistky Itálie poradily na mistrovství světa s Jamajkou a při svém návratu na závěrečný turnaj po 20 letech mají už po dvou zápasech jistý postup do vyřazovací fáze. Třemi góly se na jednoznačném vítězství 5:0 podílela útočnice Cristiana Girelliová z Juventusu, která završila hattrick už ve 46. minutě. Japonky splnily roli favoritek a Skotsko zdolaly 2:1.

Fotbalistky Itálie se radují z gólu na mistrovství světa
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

Italky, jež na úvod šampionátu porazily 2:1 Austrálii, vedou skupinu C před Brazílií. S ní se střetnou na závěr základní části v úterý. Tým z Apeninského poloostrova je na MS žen teprve potřetí a do vyřazovací fáze postoupil pouze v roce 1991.

V osmifinále už jsou také Angličanky, které ve skupině D zdolaly Argentinu 1:0 a připsaly si rovněž druhou výhru. Tabulku vedou o dva body před Japonkami.

Asijské obhájkyně stříbrných medailí remizovaly v úvodním utkání s Argentinou bez branek, ale tentokrát už nezaváhaly. První gól favoritek dala ve 23. minutě Mana Iwabučiová a ještě do konce úvodního poločasu zvýšila Juika Sugasawaová. Skotky se dlouho pouze bránily, nicméně v závěru snížily zásluhou Lany Clellandové.

Mistrovství světa fotbalistek ve Francii:

Skupina C: Jamajka - Itálie 0:5 (0:2).

Skupina D: Japonsko - Skotsko 2:1 (2:0), Anglie - Argentina 1:0 (0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články