Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Itálie v duelů mistrů světa porazila Španělsko 2:1

Praha - V duelu dvou posledních světových šampionů a budoucích soupeřů české reprezentace zvítězili fotbalisté Itálie, kteří porazili aktuální mistry Evropy i světa Španěly 2:1. Rozhodující gól dal šest minut před koncem záložník Aquilani. Skotsko pak v generálce na kvalifikační utkání s ČR porazilo Dánsko 2:1.

Španělé, kteří jsou soupeřem českého národního týmu v kvalifikaci o mistrovství Evropy, nastoupili v oslabené sestavě, a na jejich výkonu to bylo znát. Překvapivě mnoho okének měli hlavně v obraně. Už po pěti minutách mohl otevřít skóre Cristito, ale trefil z dálky jen tyč.

Italové se však přece jen dočkali, když si za obranu zaběhl Montolivo a precizně přehodil brankáře Casillase. Do poločasu však srovnal Xabi Alonso, když nařízenou penaltu poslal chladnokrevně do středu branky. Rozhodující slovo však měli znovu Italové, kteří pro změnu vyzvou Česko v souboji o mistrovství světa 2014. Šest minut před koncem napřáhl zpoza vápna Aquilani a zásluhou teče obránce překonal střídajícího gólmana Valdese.

Psychickou vzpruhu před zářijovým duelem s Českem dostali Skotové, kteří doma porazili Dánsko 2:1. Do vedení je poslal vlastním gólem Kvist, který tečoval přímý kop Adama. Dánsko sice srovnalo, když brankář McGregor nepochopitelně podběhl dalekonosný přímý kop Eriksena, ale výhru pro Skotsko zařídil hlavičkou v pádu Snodgrass.

Fotbalisté Litvy porazili Arménii 3:0 a dali tak českému národnímu týmu odpověď na otázku, který z týmů je silnější. S Litvou Češi uzavřou aktuální kvalifikaci o ME, Arménie pak bude soupeřem Čechů v kvalifikaci o MS. Další z účastníků skupiny B Bulharsko prohrálo 0:1 v Bělorusku, když se o jediný gól zápasu postaral brankář Stojanov, který si do vlastní branky srazil střílený centr Kisljaka.

Litvu nasměroval za výhrou už v 8. minutě stoper Klimavičius. Hosté se snažili o vyrovnaní, ale po hodině hry dostal červenou kartu Garojan. Domácí oslabeného soupeře dorazili dalšími dvěma zásahy, o které se postarali Edgaras Časnauskis a Beniušis. Arménie tak v tomto kalendářním roce třikrát prohrála a jednou remizovala v kvalifikaci s Ruskem.

Naopak Malta, kterou rovněž dostal Češi do kvalifikační skupiny B o MS, ukončila sérii 15 zápasů bez vítězství, když doma porazila Středoafrickou republiku 2:1. Obě branky zařídila největší hvězda maltského fotbalu Mifsud.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články