Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Itálie možná přijde o jeden tým ve fotbalové Lize mistrů

Milán - Vyřazení všech celků z Ligy mistrů před branami čtvrtfinále může způsobit, že Italové opustí třetí příčku v žebříčku podle pohárového koeficientu, která zajišťuje třem celkům přímou účast a čtvrtému start v předkole. Od čtvrtého do šestého místa mají země dva přímé účastníky a jeden klub v kvalifikaci. Na Italy, kteří mají 62,4 bodu, útočí ze čtvrtého místa Německo. To má momentálně 54 bodů, ale v evropských pohárech ještě Bayern Mnichov, Werder Brémy a Hamburk.

Juventus, AS Řím i Inter Milán vypadly tento týden v osmifinále Ligy mistrů a Fiorentina ani nepostoupila ze základní skupiny. AC Milán, Fiorentina a Sampdoria Janov navíc už skončily v Poháru UEFA, takže z Apeninského poloostrova zbylo v pohárové Evropě jen Udine.

Italské fotbalové kluby v posledních letech výrazně ustoupily z pozic. Před deseti lety byla Itálie v čele pořadí podle koeficientu a momentálně vedoucí Anglii patřila až šestá příčka. Letos se podruhé za sebou všechny čtyři anglické kluby dostaly do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Šéf milánského AC Adriano Galliani je přesvědčený, že Itálie musí napodobit ostrovní model a zrekonstruovat stadiony. "Není jiná cesta než zvýšení příjmů ze stadionů. Musí být nějaký důvod, proč jsme před deseti lety byli první v evropském žebříčku a teď už nejsme," poznamenal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články