Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Itálie má nového trenéra. Podle očekávání se jím stal Conte

Řím – Žádné překvapení se nekoná. Novým trenérem italské reprezentace, který nahradil Cesareho Prandelliho, se stal podle očekávání Antonio Conte. Dlouholetý kouč Juventusu Turín, s nímž letos získal potřetí za sebou ligový titul, podepsal smlouvu na dva roky, tedy do mistrovství Evropy 2016.

Sport
zdroj: ČT4

Kontrakt by měl Contemu podle listu Gazzetta dello Sport vynést 3,6 milionu eur (asi 100 milionů korun). Další dva miliony eur má přidat sponzor Puma. 

Pětačtyřicetiletý Conte patří momentálně mezi nejuznávanější italské trenéry poté, co během tří let na lavičce Juventusu získal tři tituly a dva italské Superpoháry. V polovině července však překvapivě rezignoval, přestože měl ještě na rok platnou smlouvu. Jako důvod uváděl vyčerpání, spekulovalo se však i o sporech s vedením klubu. 

Nyní by se rodák z Lecce měl stát prvním Italem z jihu, který usedne na lavičku národního týmu. Vedení svazu v čele s novým předsedou Carlem Tavecchiem si od něj slibuje, že po vyřazení v základní skupině MS vrátí tým do světové špičky. 

Conte sám reprezentoval v letech 1994 až 2000 a odehrál za Itálii 20 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články