Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Islandský tým fotbalistky Sparty do 2. kola Ligy mistryň nepustil

Vyhrát a postoupit, jenže nic z toho se nepovedlo. Fotbalistky Sparty v odvetě prvního kola Ligy mistryň s islandským Breidablikem v prvním zápase na jeho stadionu prohrály 2:3. Jenže pražský tým neuspěl ani na Letné, kde měl sice převahu, trefil tyč, dal gól z ofsajdu, ale nakonec slavil postup za výhru 1:0 soupeř. 

Janni Arnthová z Linköpingu (vlevo) a Andrea Stašková ze Sparty v souboji o míč
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Sparťanky měly většinu zápasu míč na svých kopačkách, ale vypracovat si šanci jim dělalo přes dobře se pohybující soupeřky velký problém. A když se jim přece jen podařilo byla na místě americká brankářka islandského týmu. Ta nestačila jen na hlavičku Martínkové ve 38. minutě, která ale skončila jen na pravé tyči její branky.

Po přestávce už začala být vidět na fotbalistkách pražského týmu postupující nervozita, takže se do šancí dostávaly jen velmi těžko a když už konečně daly po rohu gól, nebyl jim uznán pro ofsajd.

A tak nakonec udeřily soupeřky, které zatáhly míč po levém křídle, dokázaly nahrát do vápna Sparty na nabíhající Thorvaldsdottirovou, která zblízka překonala Američanku Dorseyovou v brance.

Pak měl ještě domácí celek několikrát namále, ale když inkasoval druhý gól – sudí viděla před ním ruku hostující hráčky. Postupem času opět získala Sparta převahu, ale šance na otočení skóre už si její hráčky nevypracovaly. Takže postupuje islandský tým a Jediným českým zástupcem v osmifinále bude Slavia.

Odvetné utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:

Sparta Praha - Breidablik (Isl.) 0:1 (0:0)

Branka: 55. Thorvaldsdóttirová. První zápas: 2:3, postoupil Breidablik.

Sestava Sparty: Dorseyová - Odehnalová, Bertholdová, Simpsonová - Ringelová (74. Matoušková), Pleulerová, Pochmanová, Solomouová (61. Sonntagová) - Burkenroadová, Martínková, Křivská (61. Nepokojová). Trenér: Bartalský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články