Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Island půjde na Česko v plné síle

Reykjavík - V nominaci fotbalové reprezentace Islandu na přípravu s Belgií (12. listopadu) a zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Českou republikou (16. listopadu) jsou dva nováčci. Trenér Lars Lagerbäck poprvé povolal brankáře Ingvara Jónssona ze Stjarnanu a obránce Hördura Björgvina Magnússona z Ceseny.

Radost hráčů Islandu
zdroj: Isifa/AFP

Ve třiadvacetičlenném výběru nechybí žádná z opor - se čtyřmi góly jeden z nejlepších kvalifikačních střelců záložník Gylfi Sigurdsson ze Swansea nebo útočník Kolbeinn Sigthórsson z Ajaxu.

V Plzni půjde o souboj dosud neporažených týmů a ve hře bude první místo, které zatím drží díky lepšímu skóre Island. Lagerbäckův výběr nastřílel ve třech dosavadních zápasech stejně jako Češi osm branek, ale ani jednou neinkasoval.

Českou republiku čeká čtvrté utkání proti Islandu, severského soupeře dokázala dvakrát porazit a jedinou porážku si připsala v posledním vzájemném utkání. V roce 2001 v kvalifikaci mistrovství světa prohrála 1:3 a o jeden z islandských gólů se tehdy postaral starší bratr Kolbeinna Sigthórssona Andri.

Nominace Islandu:

Brankáři: Hannes Haldórsson (Sandnes/Nor.), Ögmundur Kristinsson (Randers/Dán.), Ingvar Jónsson (Stjarnan).

Obránci: Birkir Sävarsson (Brann/Nor.), Ragnar Sigurdsson (Krasnodar/Rus.), Kári Árnason (Rotherham/Angl.), Sölvi Ottesen (Sverdlovsk/Rus.), Ari Freyr Skúlason (Odense/Dán.), Theódór Elmar Bjarnason (Randers/Dán.), Hallgrímur Jónasson (Sönderjyske/Dán.), Hördur Björgvin Magnússon (Cesena/It.).

Záložníci: Aron Einar Gunnarsson (Cardiff/Angl.), Emil Hallfredsson (Verona/It.), Birkir Bjarnason (Pescara/It.), Helgi Daníelsson (Aarhus/Dán.), Jóhann Berg Gudmundsson (Charlton/Angl.), Rúrik Gíslason (Kodaň/Dán.), Gylfi Sigurdsson (Swansea/Angl.), Ólafur Skúlason (Zulte-Waregem/Belg.).

Útočníci: Kolbeinn Sigthórsson (Ajax/Niz.), Alfred Finnbogason (San Sebastian/Šp.), Jón Bödvarsson (Stavanger/Nor.), Vidar Kjartansson (Valerenga/Nor.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články