Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Íránští fotbalisté dostali za "nemorální" oslavu gólu doživotní distanc

Teherán - Dva íránští fotbaloví reprezentanti z klubu Persepolis, kteří vzbudili pohoršení "nevhodnou" oslavou gólu, dostali doživotní distanc. Trest jim udělila íránská fotbalová federace, navíc jim hrozí veřejné zbičování přímo na fotbalovém trávníku.

Inkriminovaný štípanec
zdroj: YouTube

Jediné, čím se fotbalisté "provinili", byl štípanec do zadku během oslavy gólu. V sobotním utkání s týmem Damaš Gilan se jako první provinil obránce Muhammad Nosratí, který chytil za hýždě Šejse Rezaeího. Ten ho později napodobil a štípl jiného hráče, jenž se podílel dalšího gólem na vítězství Persepolisu 3:2.

"Toto chování může být považováno za porušení veřejné zdrženlivosti. Oba mohou být potrestání až dvěma měsíci vězení a 74 ranami bičem," uvedl íránský soudce. "Je to pro ně o to horší, že se celá událost odehrála před diváky a televizními kamerami," dodal.

Někteří fotbalisté a činovníci dávají najevo nespokojenost s vysokými tresty. Mezi kritiky se zařadila i íránská fotbalová legenda a bývalý trenér Persepolisu Alí Parvín. "Pokud vám to pomůže, tak přijďte a potrestejte je," řekl sarkasticky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články