Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Internacionálové Sparty opanovali tradiční turnaj na Podvinném mlýně

Praha – Bez jediné porážky dokázali fotbalisté pražské Sparty proplout 22. ročníkem štěpánské akce určené bývalým ligovým hráčům. Triumfem navázali na rok 2013, kdy turnaj vyhráli poprvé. K prvenství jim v závěrečném duelu stačila remíza se Slavií, která nakonec obsadila třetí místo. Těsně pod vrcholem skončil slovenský Prešov.

Michal Horňák (vpravo) během turnaje fotbalových internacionálů
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Velká spokojenost. Přišli jsme si zahrát, máme tu vynikající partu. Jsme rádi, že se nikdo nezranil a že jsme to ještě okořenili vítězstvím," řekl s úsměvem sparťanský útočník Luděk Stracený.

Diváky na Podvinném mlýně čekala změna herního modelu. Ubyl totiž jeden z obvyklých účastníků – tým Umbro, jehož dres oblékali bývalí hráči více klubů. Letošního ročníku se tak zúčastnilo jen sedm celků a nově se hrálo systémem každý s každým.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta vyhrála podruhé v historii vánoční turnaj internacionálů

Dvě opory týmu Umbro posílily právě Spartu. "Jarda Blažek i Míša Horňák hrávali za Umbro. Bylo vidět, že oba jsou velkými posilami," pochválil spoluhráče Stracený, který se blýskl pěti góly v utkání s Brnem.

Letenští zahájili turnaj remízou 2:2 s Plzní a stejným výsledkem ho symbolicky i zakončili. Mezitím neztratili ani bod a v klíčovém duelu zdolali do té doby neporažený Prešov 3:0.

V derby pražských "S", které se hrálo jako předposlední zápas, následně došlo na přímý souboj o prvenství. Sešívaní potřebovali vyhrát a vedli, jenže sparťané skóre otočili. Vyrovnávací trefu zaznamenal Lukáš Zelenka, který přitom dorazil na turnaj po viróze.

"Čtyři dny jsem jen ležel, měl jsem vysoké horečky. Takže jsem tu trochu do počtu," smál se Zelenka předtím, než proti Slavii skóroval. Stav obrátil Stracený a červenobílým už nebylo nic platné Filingerovo vyrovnání pár sekund před koncem.

Internacionálové Slavie budou mít nicméně možnost odplaty hned v sobotu, kdy je na programu tradiční Silvestrovské derby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články