Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Inter vystřídal na čele Juventus, Brescia prohrála pošesté za sebou

Juventus poprvé po pěti utkáních a teprve potřetí v sezoně ztratil v italské lize body. "Stará dáma" remizovala doma 2:2 se Sassuolem a do čela italské ligy se tak posunul Inter Milán, který zvítězil 2:1 nad Spalem. Brescia prohrála v italské fotbalové lize pošesté v řadě, ve 14. kole podlehla na svém stadionu Bergamu 0:3. Neapol nedokázala vyhrát už poosmé za sebou, Boloni podlehla 1:2. Jakub Jankto odehrál za Sampdorii celý zápas v Cagliari, ale vedení 3:1 tam s týmem neudržel a podelhli 3:4.

Utkání Brescia - Bergamo
zdroj: ZUMA autor: Alessio Tarpini

Třetí tým soutěže Lazio Řím si poradilo 3:0 s Udine, za které nastoupil na poslední čtvrthodinu Antonín Barák. AC Milán zajistil gól dvě minuty před koncem vítězství 1:0 v Parmě.

Útočník Lautaro Martínez otevřel skóre proti Spalu v 16. minutě ranou z hranice vápna. Před koncem prvního poločasu si argentinský útočník naskočil na centr Antonia Candrevy a zvýšil na 2:0. Pět minut po přestávce sice po individuální akci snížil Mattia Valoti, na vyrovnání už se ale Spal nezmohl.

Juventus šel sice do vedení ve 20. minutě díky ráně Leonarda Bonucciho z hranice vápna, už za tři minuty ale srovnal dloubáčkem nad vybíhajícím Buffonem Jérémie Boga. Sassuolo otočilo skóre po přestávce, kdy chybu v rozehrávce využil Francesco Caputo a jeho pokus nedokázal gólman se 176 reprezentačními starty zpacifikovat. Dělbu bodů zařídil po faulu na Paola Dybalu v 68. minutě z pokutového kopu Ronaldo, který se v této sezoně Serie A trefil pošesté.

Neapol neudržela doma vedení z prvního poločasu po brance Fernanda Llorenteho a prohrála 1:2. Za Boloňu se v druhé půli trefili Andreas Skov Olsen a Nicola Sansone, jejich spoluhráč Ladislav Krejčí zůstal celý zápas na lavičce.

Účastníkovi Ligy mistrů Bergamu pomohl k zisku tří bodů záložník Mario Pašalič, který dal poprvé v jednom utkání Serie A dvě branky. V 61. minutě zvýšil na 2:0 efektní patičkou, pojistku přidal v nastaveném čase Josip Iličič.

Brescia čeká na vítězství devět utkání a zůstává na posledním místě. Bergamo se v neúplné tabulce posunulo o skóre na čtvrtou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Cagliari otočilo utkání se Sampdorií z 1:3

Fotbalisté Sampdorie s Jakubem Janktem v sestavě prohráli přestřelku v Cagliari 3:4, i když vedli 2:0 a 3:1 ještě v sedmdesáté čtvrté minutě. Hráči Cagliari dali všechny góly ve druhém poločase, neporohráli v Serii A už dvanáct zápasů a vrátili se v tabulce na čtvrté místo. Janovský celek je sedmnáctý.

Divoký zápas rozhodl v šesté minutě nastavení střídající Alberto Cerri, který si naskočil na centr a hlavou zamířil přesně do horního růžku. Brazilský záložník Joao Pedro se po devátém gólu v sezoně posunul na třetí místo mezi střelci italské ligy za Cira Immobileho z Lazia a Romelua Lukakua z Interu.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:

Brescia - Bergamo 0:3 (26. a 61. Pašalič, 90.+2 Iličič), FC Janov - FC Turín 0:1 (77. Bremer), Fiorentina - Lecce 0:1 (49. La Mantia), Juventus Turín - Sassuolo 2:2 (20. Bonucci, 67. Ronaldo z pen. - 23. Boga, 47. Caputo), Inter Milán - Spal Ferrara 2:1 (16. a 41. Martínez - 50. Valoti), Lazio Řím - Udine 3:0 (9. a 36. z pen. Immobile, 45.+1 Alberto z pen.), Parma - AC Milán 0:1 (88. Hernández), Neapol - Boloňa 1:2 (41. Llorente - 58. Skov Olsen, 80. Sansone), Cagliari - Sampdoria Janov 4:3 (74. a 76. Joao Pedro, 69. Nainggolan, 90.+6 Cerri - 38. z pen. a 70. Quagliarella, 52. G. Ramírez). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články