Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Inter vyplenil Neapol a vede Serii A, Barák jen z lavičky sledoval vítězství Fiorentiny

Inter Milán ve šlágru 14. kola italské ligy hladce zvítězil na hřišti obhájce titulu Neapole 3:0 a dál vede o dva body před Juventusem. Fiorentina porazila v Serii A poslední Salernitanu jasně 3:0. Antonín Barák přihlížel vítězství z lavičky. Verona v nastavení zachránila remízu 3:3 v Udine.

Radost fotbalistů Interu Milán
zdroj: Reuters autor: Ciro De Luca

Inter šel do vedení minutu před poločasem, kdy tvrdou přízemní ranou skóroval Calhanoglu. V 62. minutě zvýšil na 2:0 Barella a pět minut před koncem přidal třetí gól Thuram. "Nerazzuri" zvítězili pod Vesuvem poprvé od ledna roku 2020.

Neapol prohrála čtvrté z úvodních sedmi domácích ligových utkání, což se jí po sezonách 1954/55 a 1997/98 stalo teprve potřetí. Úřadující mistři navíc kvůli výhře AS Řím v Sassuolu (2:1) vypadli z první čtyřky.

Barák nezasáhl do třetího ligového utkání po sobě. V 6. minutě poslal Fiorentinu do vedení z penalty Beltrán, který se trefil poprvé od letního příchodu z River Plate.

Dvoubrankové vedení svěřencům Vincenza Italiana zařídil Riccardo Sottil, který pak přihrál na třetí branku.

Jeho nabídku s klidem zužitkoval třetí nejlepší střelec italské ligy Giacomo Bonaventura, který má na kontě šest gólů.

Sallernitana nenavázala na úspěchy z posledních dvou kol, kdy remizovala se Sassuolem a poté překvapila proti Laziu Řím první výhrou v sezoně.

Předposlední Verona nevyhrála už dvanáct zápasů. V přestřelce na hřišti Udine zařídil Hellasu v nastavení bod Thomas Henry.

Za domácí se dvakrát trefil Lorenzo Lucca, ani jeho dva góly Udine nepřinesly druhé vítězství v sezoně.

Fotbalisté FC Turín porazili v pondělní dohrávce Bergamo 3:0 a v tabulce se posunuli na desáté místo. Obránce David Zima zůstal v týmu vítězů jen na lavičce. Osmá Atalanta prohrála potřetí z posledních čtyř zápasů a na vítězství čeká od konce října. Dvěma góly se na výhře domácích podílel kolumbijský útočník Duván Zapata, který v klubu hostuje právě z Bergama.

Nejprve Zapata poslal svůj tým do vedení střelou z blízkosti ve 22. minutě. Po přestávce zvýšil na 2:0 Paraguayec Antonio Sanabria z pokutového kopu, který rozhodčí nařídil po zásahu VAR. Zapata pak skóre uzavřel v páté nastavené minutě po přihrávce Nikoly Vlašiče, který mu připravil i úvodní branku.

Italská fotbalová liga – 14. kolo:

Lecce – Boloňa 1:1 (90.+9 Piccoli z pen. – 68. Lykogiannis), Fiorentina – Salernitana 3:0 (6. Beltrán z pen., 18. Sottil, 56. Bonaventura), Udine – Verona 3:3 (30. a 72. Lucca, 16. Kabasele – 37. Durič, 61. Ngonge, 90.+6 Henry), Sassuolo – AS Řím 1:2 (25. Matheus Henrique – 76. Dybala z pen., 82. Kristensen), Neapol – Inter 0:3 (44. Calhanoglu, 62. Barella, 85. Thuram), FC Turín – Bergamo 3:0 (22. a 90.+5 Zapata, 56. Sanabria z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články