Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Inter v derby zametl s AC a zvyšuje náskok v Serii A, Ronaldo dvakrát udeřil

Po nečekané porážce v Lize mistrů v Portu si fotbalisté Juventusu spravili chuť v Serii A, kde jsou aktuálně třetí a v rámci 23. kola porazili Crotone 3:0. Dvěma brankami se pod úspěch turínského klubu podepsal Cristiano Ronaldo a vrátil se do čela tabulky střelců. Vedení v lize si pojistil Inter, který v milánském derby zdolal 3:0 AC a zvýšil před ním náskok na čtyři body. Atalanta Bergamo v dalším atraktivním duelu přestřílela 4:2 Neapol.

Cristiano Ronaldo z Juventusu oslavuje gól v Serii A
zdroj: imago sportfotodienst

Ronaldo skóroval v obou případech po centrech –⁠ sedm minut před přestávkou, kdy jeho trefu posvětil videorozhodčí, a pak ještě v nastavení první půle. S 18 trefami se portugalský útočník posunul opět do čela pořadí kanonýrů před Romelua Lukaka z Interu.

Krátce po hodině hry sice překazil Ronaldovi hattrick skvělým zákrokem brankář Alex Cordaz, ale jen chvíli poté završil skóre americký záložník Weston McKennie. Juventus se přiblížil na čtyři body druhému AC, vedoucí Inter má o další čtyři víc. "Stará dáma" má ovšem oproti oběma rivalům ještě zápas k dobru.

Inter dominoval v derby na San Siru

O všechny góly Interu proti AC se postaralo útočné duo Lautaro Martínez, Romelu Lukaku. K vítězství nasměroval "Nerazzurri" v 5. minutě hlavou Martínez. Brankář AC Gianluigi Donnarumma nastoupil v necelých 22 letech k 200. utkání v Serii A a překonal počin Gianluigiho Buffona, který potřeboval k dosažení stejné mety o dva roky více.

Jubileum mu ale pokazil další trefou v 57. minutě Martínez a pojistku následně přidal svým 17. ligovým gólem v sezoně Lukaku. 

Navzdory zákazu shromažďování se před San Sirem sešly tisíce fanoušků obou klubů, kteří kvůli opatřením proti šíření koronaviru nesmí na tribuny. Policie se snažila oba tábory oddělit, žádné násilnosti hlášeny nebyly.

AC prohrál podruhé za sebou a šesté z posledních sedmi milánských derby. Na třetí AS Řím mají Rossoneri náskok pět bodů, protože "Vlci" pouze remizovali s Beneventem 0:0, ačkoliv hráli od 57. minuty přesilovku po vyloučení Kamila Glika.

Barák se tentokrát neprosadil, ale přihrával

Antonín Barák, který v minulém kole pomohl gólem k vítězství 2:1 nad Parmou, v 17. minutě přihrávkou z pravé strany našel před brankou Ivana Iliče a ten se z voleje trefil k tyči.

Janovský tým ve 49. minutě vyrovnal zásluhou čerstvého náhradníka Eldora Šomurodova, ale pak opět převzal iniciativu Hellas. Kevin Lasagna trefil tyčku a Barák zamířil o kousek vedle. Po hodině hry už hostům vrátil vedení Davide Faraoni z dorážky.

Domácí vyrovnali z prakticky poslední akce, když ve čtvrté minutě nastavení Milan Badelj po rohu odražený míč napálil do branky. Hellas je v tabulce osmý, FC Janov v lize neprohrál posedmé za sebou a patří mu jedenáctá příčka.

Laziu stačil k úspěchu jeden gól

Jediný gól na římském Stadio Olimpico vstřelil ve 24. minutě Luis Alberto po přihrávce Sergeje Milinkoviče-Saviče. Záložník Jankto naskočil na druhý poločas. Po hodině hry se dostal do zakončení a z těžké pozice minul odkrytou branku. Lazio mělo řadu dalších šancí, ale pojistku nepřidalo. Sampdoria zůstala desátá.

V utkání Bergamo - Neapol padly všechny góly až po pauze. Nejvýraznějšími postavami Atalanty byli oba kolumbijští útočníci. Duván Zapata si připsal gól a asistenci stejně jako Luis Muriel, který je se 14 góly na třetím místě tabulky střelců Serie A. Muriel navíc skóroval jako člen základní sestavy v devátém utkání v řadě, čímž překonal klubový rekord v tříbodové éře.

Bergamo se vítězstvím odpoutalo od svého soupeře na rozdíl tří bodů a je čtvrté. Neapol zůstává na sedmém místě.

Italská liga - 23. kolo:

Fiorentina - Spezia 3:0 (51. Vlahovič, 65. Castrovilli, 83. Eysseric), Cagliari - FC Turín 0:1 (76. Bremer), Lazio Řím - Sampdoria Janov 1:0 (24. Alberto), FC Janov - Hellas Verona 2:2 (48. Šomurodov, 90.+4. Badelj - 17. Ilič, 61. Faraoni), Sassuolo - Boloňa 1:1 (52. Caputo - 17. Soriano), AC Milán - Inter Milán 0:3 (5. a 57. Martínez, 66. Lukaku), Bergamo - Neapol 4:2 (52. Zapata, 64. Gosens, 71. Muriel, 79. Romero - 58. Zieliňski, 76. vlastní Gosens), Parma - Udine 2:2 (3. Cornelius, 32. Kucka z pen. - 64. Okaka, 80. Nuytinck), Benevento - AS Řím 0:0, Juventus - Crotone 3:0 (38. a 45.+1 Ronaldo, 66. McKennie).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články