Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Inter uzavřel rok sedmou výhrou v řadě, Neapol doma senzačně padla se Spezií

Vítěznou tečku za rokem 2021 udělali fotbalisté Interu Milán. V 19. kole zdolali na San Siru 1:0 FC Turín, přidali sedmou ligovou výhru v řadě a před městským rivalem AC drží náskok čtyř bodů. "Rossoneri" uspěli také, konkrétně 4:2 v Empoli. Zaváhala naopak třetí Neapol, která doma podlehla 0:1 Spezii. Vlastní příznivce naopak potěšili hráči Juventusu, porazili 2:0 Cagliari a posunuli se na pátou příčku.

Denzel Dumfries z Interu oslavuje gól
zdroj: PA autor: Fabrizio Carabelli

Do sestavy FC Turín se po šesti ligových duelech nedostal ani jako střídající hráč český obránce David Zima. Jeho spoluhráči odehráli s favoritem vyrovnaný zápas, jedinou branku utkání si připsal po půlhodině Dumfries.

"Nerazzurri" potvrdili bilanci nejlepšího domácího týmu soutěže, brankář Handanovič navíc v lize udržel šesté čisté konto v řadě. Inter v tomto kalendářním roce zvítězil v Serii A ve 32 střetnutích, více výher si připsal pouze Juventus před pěti lety (33).

AC Milán zvládl přestřelku s nováčkem soutěže i díky dvěma zásahům záložníka Kessiého. Reprezentant Pobřeží slonoviny nasázel v tomto roce 13 gólů, poslední takhle produktivní záložník "Rossoneri" byl Kaká v roce 2008 (15 branek).

Neapol v minulém kole sice zvítězila na San Siru, po třetí domácí porážce v řadě ale opět ztrácí na AC Milán tři body. O překvapivé porážce s trápící se Spezií rozhodl vlastní gól obránce Jesuse. Spezia vyhrála po sedmi soutěžních duelech a drží se na 17. pozici.

Verona díky Lasagnově překvapivé gólové střele dlouho vedla nad Fiorentinou, v 81. minutě ale "Fialkám" zařídil bod hlavou Castrovilli. V nominaci Hellasu opět chyběl zraněný záložník Antonín Barák.

Benátky doma nestačily 1:3 na Lazio Řím, které zaznamenalo 24. ligovou výhru v tomto kalendářním roce. I díky novému klubovému rekordu se Lazio přiblížilo na rozdíl jednoho bodu pohárovým příčkám, nováček soutěže je na 16. pozici.

Kean s Bernardeschim skolili Cagliari

Juventus potvrdil stoupající formu a v lize uspěl počtvrté z posledních pěti utkání. Vítězství mu zajistil gólovou hlavičkou ze 40. minuty Kean. V závěru přidal pojistku Bernardeschi, který se v lize trefil poprvé od loňského července. Cagliari nevyhrálo pojedenácté v řadě.

Ještě déle čeká na tříbodový zisk Janov, který neuspěl ani na šestnáctý pokus. Trenér Andrej Ševčenko nezvítězil ani ve svém sedmém ligovém duelu ve funkci, jeho svěřenci proti účastníkovi Ligy mistrů alespoň ukončili čtyřzápasovou šňůru porážek.

Italská liga - 19. kolo:

FC Janov - Bergamo 0:0, Juventus - Cagliari 2:0 (40. Kean, 83. Bernardeschi), Benátky - Lazio Řím 1:3 (30. Forte - 3. Pedro, 48. Acerbi, 90.+5 Alberto), Sassuolo - Boloňa 0:3 (36. Orsolini, 44. Hickey, 90.+4 Santander), Benátky - Lazio Řím 1:3 (30. Forte - 3. Pedro, 48. Acerbi, 90.+5 Alberto), Sassuolo - Boloňa 0:3 (36. Orsolini, 44. Hickey, 90.+4 Santander), AS Řím - Sampdoria Janov 1:1 (72. Šomurodov - 80. Gabbiadini), Hellas Verona - Fiorentina 1:1 (17. Lasagna - 81. Castrovilli), Inter Milán - FC Turín 1:0 (30. Dumfries), Empoli - AC Milán 2:4 (18. Bajrami, 85. Pinamonti z pen. - 12. a 42. Kessié, 63. Florenzi, 69. Hernández), Neapol - Spezia 0:1 (38. vlastní Jesus).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články