Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Inter se na čele dlouho neohřál, po výhře nad Crotone vládne opět AC

V přetahované milánských klubů o vedení v Serii A měl Inter navrch pouze den. "Nerazzurri" v 21. kole sice zvítězili na stadionu Fiorentiny 2:0 a dostali se o bod do vedení, jejich rival AC ale rozdrtil Crotone 4:0 a první místo si promptně vzal zpět. Bodově ztratila sedmá Atalanta, jež vedla nad FC Turín už 3:0, ale nakonec musela skousnout remízu 3:3. Do základní sestavy Sampdorie Janov se vrátil Jakub Jankto, ta na hřišti Beneventa remizovala 1:1.

Radost fotbalistů Interu Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Giuseppe Maffia

Pětadvacetiletý záložník z předchozích tří zápasů do dvou nastoupil v závěru jako náhradník a ve zbylém nehrál kvůli trestu, tentokrát strávil na trávníku celé utkání.

Domácí nováček soutěže se ujal vedení v 55. minutě, kdy střelou z velkého úhlu překvapil brankáře Gianluca Caprari. Sampdorii ale zajistil bod deset minut před koncem Baldé Keita. Janovský celek zůstane i po odehrání kompletního programu 21. kola na desátém místě. Benevento nevyhrálo už pět utkání v řadě a je dvanácté.

Bergamo ztratilo vedení 3:0

Bergamo nasázelo soupeři tři góly mezi 14. a 21. minutou. Trefili se Josip Iličič, Robin Gosens a nejlepší střelec týmu Luis Muriel. Hosté však v závěru prvního poločasu zadělali na nečekané drama - nejprve kapitán Andrea Belotti dorazil do sítě vlastní neúspěšnou penaltu a následně se prosadil po závaru Brazilec Bremer.

Domácí následně bránili těsné vedení až do 84. minuty, kdy srovnal hlavou po standardní situaci Federico Bonazzoli. Atalanta v boji o pohárové pozice už počtvrté z posledních pěti zápasů nedokázala zvítězit, Turín může po víkendu klesnout na sestupovou pozici.

Potřetí 2:0. Ronaldo posunul Juventus za milánské rivaly 

Ronaldo otevřel skóre ve 13. minutě umístěnou střelou z hranice vápna a 16. gólem si upevnil vedení v tabulce střelců Serie A. Hvězdný Portugalec mohl své páteční 36. narozeniny oslavit další trefou o deset minut později, jeho tečovaná střela skončila na břevně.

Pojistku tak "stará dáma" přidala až v 69. minutě, kdy Ronaldovi sebral další zásah pouze za cenu vlastního gólu obránce Ibaňez. Juventus se výhrou posunul o dva body před Římany. Obhájci titulu ztrácí na vedoucí Inter Milán pět bodů, mají ale zápas k dobru. Juventus všechny své poslední duely vyhrál výsledkem 2:0. Předtím naopak na Interu Milán prohrál 0:2.

AC bez potíží přejelo Crotone. Ibrahimovič oslavil pětistovku

Legendární švédský útočník Zlatan Ibrahimovič vstřelil v dresu AC Milán proti Crotone dvě branky, čímž překonal metu 500 soutěžních gólů na klubové scéně.  

Ibrahimovič otevřel jubilejním gólem skóre ve 30. minutě, kdy si krásně narazil míč s Rafaelem Leaem a placírkou zakončil. V 64. minutě mu stačilo uklidit do odkryté branky přihrávku Thea Hernándeze a připsal si 83. zásah v dresu "Rossoneri". Více gólů dal na klubové scéně pouze za Paris St. Germain (156).

Dvakrát skóroval i Ante Rebič, v obou případech zužitkoval přihrávku střídajícího Hakana Calhanoglua. Crotone zůstalo poslední v tabulce.

Ibrahimovič ukazuje, kolik gólů vstřelil Crotone
zdroj: ČTK/AP autor: Canani Antonio

Inter loupil ve Florencii

Inter Milán poslal v páteční předehrávce ve Florencii do vedení Nicolo Barella po půlhodině hry a ve druhém poločase pojistil druhou ligovou výhru favoritů v řadě svou premiérovou trefou v sezoně chorvatský útočník Ivan Perišič.

Italská fotbalová liga - 21. kolo:

 Lazio Řím - Cagliari 1:0 (61. ImmobileFiorentina - Inter 0:2 (31. Barella, 52. Perišič), Bergamo - FC Turín 3:3 (14. Iličič, 19. Gosens, 21. Muriel - 42. Belotti, 45.+1 Bremer, 84. Bonazzoli), Sassuolo - Spezia 1:2 (25. Caputo - 39. Erlič, 78. Gyasi), Juventus Turín - AS Řím 2:0 (13. Ronaldo, 69. vlastní Ibaňez), FC Janov - Neapol 2:1 (11. a 26. Panděv - 79. Politano), Benevento - Sampdoria Janov 1:1 (55. Caprari - 80. Keita), AC Milán - Crotone 4:0 (30. a 64. Ibrahimovic, 69. a 70. Rebič), Udine - Hellas Verona 2:0 (83. vlastní Silvestri, 90.+1 Deulofeu), Lazio Řím - Cagliari 1:0 (61. Immobile)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články