Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Inter přišel o Milita. Baroš ho nenahradí, vyloučil agent

Milán - Útočník Interu Milán Diego Milito si až devět měsíců fotbal nezahraje. Třiatřicetiletý Argentinec si ve čtvrtečním zápase Evropské ligy s Kluží vážně poranil koleno a po krátké době znovu zamířil na marodku. Náhradou za zraněného kanonýra by se podle italských médií mohl stát český útočník Milan Baroš. Podle jeho agenta je to ale zcela vyloučeno.

Militovi podle nejhorších prognóz vzhledem k pokročilému fotbalovému věku hrozí i konec kariéry. "Má poraněný zkřížený i postranní vaz, jedná se o vážné zranění, které ale nesouvisí s tím předchozím," řekl kouč Interu Andrea Stramaccioni na adresu útočníka, který v roce 2010 zařídil milánskému klubu trofej v Lize mistrů. Ve finále s Bayernem Mnichov dal oba góly.

Milito si poranil levé koleno už po sedmi minutách hry, poté co špatně došlápl. Vystřídal ho krajan Rodrigo Palacio a dal dva góly. Díky němu Inter porazil v úvodním zápase 2. kola Kluž 2:0. V italské lize patří milánskému klubu čtvrté místo.

Italský tisk ihned přišel s hypotézou, že horkým adeptem na zacelení místa po Militovi by se mohl stát Baroš, který je momentálně volný hráč. Jednatřicetiletý útočník se ve středu vyvázal ze smlouvy v Galatasarayi Istanbul a podle dobře informovaných zdrojů míří na půl roku zpátky do Baníku Ostrava. Jenže kvůli formálním průtahům jeho příchod stále nebyl uzavřen, což všechny potenciální zájemce o Barošovy služby nechává v naději.

Zimní přestupní termín na Apeninském poloostrově skončil sice 31. ledna, což se však nevztahuje na hráče bez profesionální smlouvy. Baroš by tak teoreticky mohl následovat příklad Luise Sahy, který po lednovém ukončení smlouvy se Sunderlandem minulý týden přestoupil do Lazia Řím.

Podle webu calciomercato.it by se však mělo jednat jen o hráče, kteří kontrakt rozvázali ještě před 31. lednem, a v tom případě by Barošovo angažmá v Interu nepřicházelo v úvahu, maximálně s povolením FIFA. Hráčův agent Pavel Paska ale takovou možnost vyloučil. "Nejde to, to by si potom každý mohl přestupovat, kdy by chtěl," uvedl.

Zdroj
ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články