Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Inter otočil zápas s Catanií, Totti vstřelil 225. branku

Řím - Gólem v nastaveném čase zvítězili fotbalisté Interu Milán ve 27. kole italské ligy na hřišti Catanie 3:2 a v tabulce jim patří čtvrté místo. Nerazzuri se dočkali tří bodů po dvou zápasech a zaznamenali teprve třetí vítězství v posledních deseti utkáních. AS Řím si poradil na domácím hřišti s FC Janov 3:1. Kapitán Francesco Totti dal z penalty 225. gól v soutěži a vyrovnal druhý nejlepší výkon historie, o který se v padesátých letech postaral Švéd Gunnar Nordahl.

Francesco Totti
zdroj: Isifa/EPA

V 16. minutě zápasu byl ve vápně faulován Daniele De Rossi a Totti nedal střelou k tyči gólmanovi šanci. Hosté vyrovnali rovněž z pokutového kopu, když se tři minuty před přestávkou trefil Marco Borriello.

Vedení domácím vrátil po hodině hry přesnou hlavičkou Alessio Romagnoli. V 79. minutě musel po druhé žluté kartě opustit hřiště slovenský záložník Juraj Kucka a hosté dohrávali v deseti. Definitivní podobu výsledku dal minutu před koncem střídající Simone Perrotta. AS Řím tak vybojoval třetí ligové vítězství v řadě a posunul se na sedmé místo.

Inter ztrácí na AC jediný bod

Inter prohrával od osmé minuty, kdy se po rychlé individuální akci prosadil nejlepší střelec Catanie Gonzalo Rubén Bergessio a připsal si osmou branku v sezoně. Za jedenáct minut už domácí vedli o dvě branky, když centrovaný míč z přímého kopu poslal za záda gólmana Samira Handanoviče obránce Giovanni Marchese.

Radost fotbalistů Interu Milán
zdroj: ČTK/AP

Hosté ovšem snížili sedm minut po přestávce po hlavičce Ricarda Álvareze, který se trefil a vyrovnání se Inter dočkal 13 minut před koncem díky zásahu Rodriga Palacia a stejný hráč zajistil v nastavení milánskému celku tři body. Palacio se s devíti brankami dotáhl na nejlepšího střelce Interu, zraněného Diega Milita. Interu po výhře patří čtvrté místo a na městského rivala AC na třetí příčce ztrácí jediný bod. Catanie, která vyšla poprvé po čtyřech zápasech bodově naprázdno, je sedmá.

Po prohře v minulém kole zabrala také Fiorentina, která si doma poradila s Chievem 2:1. Na gól domácího kapitána Manuela Pasquala dokázal ještě před přestávkou odpovědět Isaac Cofie, o výhře "Fialek" ale rozhodl dvanáct minut před koncem zápasu Marcelo Larrondo. Fiorentině tak patří v tabulce šesté místo, na pátou příčku zajišťující postup do evropských pohárů ztrácí dva body.

Lazio se dál trápí

Domácímu AC usnadnil cestu za výhrou záložník Lazia Antonio Candreva, který už v 16. minutě dostal rovnou červenou kartu za to, že těsně před pokutovým územím jako poslední zastavil unikajícího Stephana El Shaarawyho.

Svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho pak do poločasu početní výhodu zužitkovali dvěma dorážkami. V prvním případě zůstal před brankou zcela nehlídaný Giampaolo Pazzini, těsně před pauzou podobně snadno skóroval po rohu i Kevin-Prince Boateng.

Pazzini se po přestávce trefil ještě jednou, když ze dvaceti metrů poslal v 60. minutě míč přesně k tyči. "Rossoneri" porazili v lize Lazio poprvé od roku 2009 a bodovali podeváté v řadě. Naopak Římané prohráli čtvrté z posledních šesti utkání.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:

AC Milán - Lazio Řím 3:0 (40. a 60. Pazzini, 44. Boateng), FC Turín - Palermo 0:0, Boloňa - Cagliari 3:0 (5. Taider, 18. Diamanti, 90. Pasquato), Catania - Inter Milán 2:3 (7. Bergessio, 18. Marchese - 52. Álvarez, 70. a 90.+2 Palacio), Fiorentina - Chievo 2:1 (4. Pasqual, 78. Larrondo - 38. Cofie), Pescara - Udine 0:1 (8. Di Natale), Sampdoria Janov - Parma 1:0 (58. Icardi), Siena - Bergamo 0:2 (3. a 68. Bonaventura)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články