Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Inter otočil třemi brankami ve druhé půli zápas ve Veroně. Immobile vstřelil Spezii hattrick

Fotbalisté Interu Milán porazili ve 2. kole italské ligy díky třem gólům ve druhém poločase Hellas Verona s Antonínem Barákem 3:1 a vyhráli i druhý zápas v letošním ročníku. Stejně si vede i Neapol, která zdolala 2:1 Janov. Stoprocentní bilanci drží i AC Milán a AS Řím. Lazio Řím přejelo Spezii 6:1, Ciro Immobile naúčtoval soupeři tři branky a pomohl týmu k vedení v neúplné tabulce.

Joaquín Correa po prvních trefách v Interu
zdroj: Reuters autor: DANIELE MASCOLO

Neapol se dostala do vedení ve 39. minutě, kdy střelou na zadní tyč skóroval Fabián Ruiz. Španělský záložník se prosadil posedmé v řadě střelou zpoza vápna. V 54. minutě se Janovským podařilo srovnat, ale gól Gorana Pandeva kvůli faulu neplatil. Regulérní branky se domácí dočkali v 69. minutě, kdy vyrovnal Andrea Cambiaso. Rozhodnutí přinesla 84. minuta, ve které vstřelil po standardní situaci vítěznou branku střídající Andrea Petagna.


AC Milán zdolal zásluhou dvou branek francouzského útočníka Oliviera Girouda Cagliari 4:1. Skóre otevřel v 12. minutě povedenou střelou z přímého kopu Sandro Tonali. Cagliari se rychle vrátilo do hry zásluhou Alessandra Deioly, ale hned po minutě poslal AC zpět do vedení Brahim Díaz. V 25. minutě se poprvé prosadil Giroud a už dvě minuty před přestávkou francouzský mistr světa z roku 2018 stanovil konečný výsledek.

Římské AS zvládlo i druhý zápas v Serii A pod Josém Mourinhem, nováčka ze Salernitany rozstřílelo 4:0. V Na rozdíl od Milána začaly v Salernu padat góly až po pauze. Jako první překonal domácího brankáře Lorenzo Pellegrini.

V 52. minutě navázal na dvoubrankové představení z úvodního duelu Jordan Veretout a třetí branku přidal Tammy Abraham, který se v novém působišti trefil poprvé. Definitivní podobu výsledku dal v 79. minutě druhou brankou v zápase Pellegrini.

Immobile nasázel Spezii tři góly

Spezia se sice už ve třetí minutě ujala vedení díky Verdeho brance, Immobile však bleskově odpověděl a v 15. minutě otočil skóre. Jednatřicetiletý mistr Evropy v nastavení sice zahodil penaltu, ale hned z následného rohu zkompletoval hattrick.

Krátce po pauze skóroval také Anderson a po vyloučení hostujícího Amiana ještě triumf Lazia zvýraznili góly Hysaj a Alberto, jenž předtím zaznamenal tři asistence.

Empoli dobylo Turín

Juventus, který se v pátek dohodl s Manchesterem United na přestupu kanonýra Ronalda, v ofenzivě působil bezradně. Empoli zařídil premiérovou výhru v ročníku kapitán Mancuso ve 21. minutě z dorážky.

Domácímu favoritovi nepomohli ani střídající ofenzivní hráči Morata, Bernardeschi či Kulusevski. Turínský gigant má po návratu kouče Allegriho po dvou kolech na kontě pouhý bod.

Bergamo doma remizovalo bez branek s Boloňou. Oba týmy poprvé v ročníku Serie A ztratily body.

Interu vítězství zajistil dvěma góly Correa

Argentinský útočník, který do Interu přestoupil tento týden za 35 milionů eur z Lazia, poprvé rozvlnil síť osm minut po příchodu na hřiště. V 83. minutě dostal Inter do vedení 2:1, ve čtvrté minutě nastavení pak zpečetil skóre na 3:1.

O první gól týmu Simona Inzaghiho se v úvodu druhého poločasu postaral další Argentinec Lautaro Martínez. Smazal tak náskok domácí Verony, kterou poslal do vedení už v 15. minutě Ivan Ilič. V 74. minutě pak přepustil místo na hřišti Correovi.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:

Udine - Benátky 3:0 (29. Pussetto, 70. Deulofeu, 90.+3 Molina), Hellas Verona - Inter Milán 1:3 (15. Ilič - 83. a 90.+4 Correa, 47. Martínez), Bergamo - Boloňa 0:0, Lazio Řím - Spezia 6:1 (5., 15. a 45.+2 Immobile, 47. Anderson, 70. Hysaj, 85. Alberto - 4. Verde), Fiorentina - FC Turín 2:1 (41. González, 69. Vlahovič - 89. Verdi), Juventus Turín - Empoli 0:1 (21. Mancuso), FC Janov - Neapol 1:2 (69. Cambiaso - 39. Ruiz, 84. Petagna), Sassuolo - Sampdoria Janov 0:0, AC Milán - Cagliari 4:1 (25. a 43 z pen. Giroud, 12. Tonali, 17. Leao - 16. Deiola), Salernitana - AS Řím 0:4 (48. a 79. Lorenzo Pellegrini, 52. Veretout, 69. T. Abraham).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články