Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Inter Milán se přes Songnam probojoval do finále MS klubů

Abú Zabí - Fotbalisté Interu Milán si podle očekávání zahrají ve finále mistrovství světa klubů. V semifinále v Abú Zabí bez větších obtíží porazili vítěze asijské Ligy mistrů korejský Songnam 3:0 brankami Dejana Stankoviče, Javiera Zanettiho a Diega Milita. V sobotním finále se Inter utká s konžským Mazembe. Songnam se utká o třetí místo s brazilským Internacionalem Porto Alegre.

Italský šampion a vítěz Ligy mistrů Inter šel do utkání jako jasný favorit. A to i přesto, že se v poslední době v italské lize trápí a je až na sedmém místě. I proto hrozilo, že případný neúspěch v dnešním semifinále by znamenal konec pro trenéra Rafaela Beníteze.

Inter však již ve třetí minutě uklidnil srbský záložník Stankovič, který získal míč těsně před vápnem a technickou střelou k tyči otevřel skóre. Pojistku pak přidal po půlhodině hry kapitán Zanetti, jenž zakončil povedenou argentinskou spolupráci s Militem. Ten předvedl parádní přihrávku patičkou. V závěru sám zvýšil na konečných 3:0 dorážkou.

Inter tak potvrdil svou kvalitu. Korejci sice podali aktivní výkon a soupeře chvílemi přehrávali, ale na gól jim nestačilo ani šestnáct střeleckých pokusů. Naopak Inter vytěžil tři góly ze sedmi střel. Trenéra Beníteze po výhře může mrzet jen zranění záložníka Wesleyho Sneijdera, který již po první půli střídal kvůli problémům se stehenním svalem. Zatím není jisté, zda bude k dispozici na finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články