Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Inter Milán se posunul na první místo tabulky o bod před městského rivala AC

Fotbalisté Interu v 17. kole italské ligy deklasovali Cagliari 4:0. Obhájci titulu se posunuli na první místo tabulky o bod před milánského rivala AC Milán, který zaváhal, když remizoval 1:1 v Udine. Alespoň bod zařídil "Rossoneri" gólem v nastavení Zlatan Ibrahimovic. Třetí je po výhře 2:1 nad Veronou Atalanta Bergamo. Fiorentina deklasovala 4:0 Salernitanu, dvakrát se trefil nejlepší střelec soutěže Dušan Vlahovič. Fotbalisté Juventusu mají výpadky, překvapivě pouze remizovali 1:1 na hřišti nováčka Benátek. O skóre se před Bianconeri dostalo AS Řím, které doma zdolalo 2:0 Speziu.

Arturo Vidal v dresu Interu Milán
zdroj: Reuters autor: DANIELE MASCOLO

Veronu v duelu s Atalantou sice ve 22. minutě poslal do vedení Simeone, ale ještě do přestávky odpověděl Mirančuk a po hodině hry rozhodl Koopmeiners. Bergamský celek v Serii A protáhl vítěznou sérii na šest zápasů. Hellesu patří 11. příčka.

Český obránce David Zima potřetí v řadě nastoupil v základní sestavě FC Turín a pomohl k výhře 2:1 nad Boloňou. Domácí naplno bodovali po třech kolech.

Udine vedl místo odvolaného Lucy Gottiho jeho dosavadní asistent Gabriele Cioffi a premiéra v roli hlavního kouče mu vyšla takřka dokonale. V 17. minutě dotáhl Beto se štěstím a po několika odrazech přišel rychlý brejk a vypadalo to, že jeho tým ukončí čtyřzápasové čekání na vítězství.

V druhé minutě nastavení se ale Ibrahimovic nejlépe zorientoval ve vápně a zblízka překonal gólmana Silvestriho. Čtyřicetiletý útočník se stal po Lionelu Messim a Cristianu Ronaldovi třetím hráčem v tomto tisíciletí, který nastřílel v pěti nejprestižnějších evropských ligách 300 branek. V závěru byl vyloučen domácí Succes, skóre už se ale nezměnilo a Milán ztratil body počtvrté z posledních šesti zápasů.

Moise Kean z Juventusu v duelu s Benátkami
zdroj: Reuters autor: MASSIMO PINCA

Juventus přišel už ve 12. minutě o zraněného kapitána Paula Dybalu, i bez ofenzivní opory se ale ujal po Moratově trefě z těžké pozice vedení. V 55. minutě napřáhl z voleje zpoza vápna Aramu a nekompromisní ránou vyrovnal.

Benátky přerušily třízápasovou šňůru porážek a drží se nad sestupovým pásmem. "Stará dáma" je po další ztrátě šestá.

Vlahovič se prosadil dvakrát po změně stran. Nejprve skóroval překvapivou střelou na zadní tyč a 15. ligový zásah v sezoně přidal zblízka po centru z levé strany. Jednadvacetiletý srbský útočník se stal teprve třetím hráčem za posledních 60 let, který nasázel v jednom kalendářním roce v Serii A přes třicet branek.

Fiorentina je i díky Vlahovičovi na pátém místě, Salernitana zůstává poslední. Páteční janovské derby skončilo vítězstvím Sampdorie 3:1.

O góly AS Řím se postarali obránci Smalling a Ibaňez, kteří skórovali hlavičkami. Bývalý anglický reprezentant Smalling poslal AS do vedení už v šesté minutě a v italské lize skóroval po více než dvou letech. Brazilský stoper Ibaňez ho napodobil deset minut po přestávce a připsal si třetí gól v tomto ročníku Serie A.

Římský celek, který naposledy prohrál 0:3 s obhájcem titulu Interem Milán, uspěl po dvou porážkách. Spezia je sedmnáctá, dva body nad pásmem sestupu.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Fiorentina - Salernitana 4:0 (51. a 84. Vlahovič, 31. Bonaventura, 90. Maleh), Benátky - Juventus Turín 1:1 (55. Aramu - 32. Morata), FC Janov - Sampdoria Janov 1:3 (78. Destro - 7. a 67. Gabbiadini, 49. Caputo), FC Turín - Boloňa 2:1 (24. Sanabria, 69. vlastní Soumaoro - 79. Orsolini z pen.), Hellas Verona - Bergamo 1:2 (22. Simeone - 37. Mirančuk, 62. Koopmeiners). Sassuolo - Lazio Řím 2:1 (63. Berardi, 69. Raspadori - 6. Zaccagni), Inter Milán - Cagliari 4:0 (29. a 68. Martínez, 50. Sánchez, 66. Calhanoglu), AS Řím - Spezia 2:0 (6. Smalling, 56. Ibaňez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články