Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Inter Milán obhájil italský titul

Milán - Fotbalisté Interu Milán vyhráli potřetí za sebou italskou ligu. Sedmnáctý titul v historii klubu jim daroval městský rival AC Milán, který dnes v 36. kole prohrál v Udine 1:2 a ztratil šanci zlikvidovat v posledních dvou kolech sedmibodový náskok Interu. Staronový šampion potvrdil suverenitu z předchozích let. Za poslední tři sezony nenašel konkurenci, navíc titul má i za ročník 2005/06, kdy mu bylo prvenství přisouzeno administrativně po sesazení Juventusu Turín za korupční aféru.

Z titulu se hned v prvním roce na trenérské lavičce Interu raduje i úspěšný portugalský trenér José Mourinho, který se svými svěřenci oslaví korunovaci při nedělním domácím utkání se Sienou.

Inter může za mistrovské oslavy poděkovat kapitánovi AC Milán Paolovi Maldinimu. Ten pravděpodobně bude chtít na svůj jubilejní 900. zápas za AC zapomenout. Čtyřicetiletý obránce nejprve fauloval ve vápně a Udine se dostalo do vedení po penaltě D'Agostina, vzápětí Maldini nedokázal odvrátit míč a Zapata domácí vedení navýšil. Milánští stihli už jen snížit, v úplném závěru se prosadil Ambrosini.

Milán, za který odehrál celé utkání český bek Marek Jankulovski, dal porážkou ještě šanci Juventusu zabojovat o druhé místo. Má před ním čtyřbodový náskok, ale turínský klub má zápas k dobru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články