Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Inter Milán může po vítězství v derby slavit italský titul. Boloňa spřádá plány na Ligu mistrů

Inter Milán slaví. Jeho hráči porazili 2:1 městského rivala AC a získali jubilejní dvacátý italský titul. Pět kol před koncem ligy mají v čele nedostižný náskok 17 bodů. V dalším ze zápasů Boloňa vyhrála 3:1 na hřišti AS Řím a udělala výrazný krok k postupu do Ligy mistrů. V nejvýznamnější evropské soutěži se klub představil dosud jen před šedesáti lety.

Radost hráčů Interu Milán
zdroj: Reuters

Nerazzurri nasměroval za titulem v 18. minutě hlavičkou po rohu Francesco Acerbi, čtyři minuty po přestávce zvýšil střelou k tyči Marcus Thuram. V 80. minutě snížil dorážkou hlavičkou zblízka Fikayo Tomori, ale zbytek zápasu už Inter ubránil. V závěru byli po rozmíškách vyloučeni dva hráči AC Milán a jeden hráč vítězného týmu.

Inter tak získal jako první klub po držiteli rekordních 36 titulů Juventusu druhou hvězdičku ke znaku udělovanou za každých deset triumfů. Na druhém místě historické tabulky se osamostatnili od AC Milán, jenž své devatenácté "scudetto" vybojoval před dvěma lety.

Boloňu nasměroval za vítězstvím ve 14. minutě marocký záložník Usáma Azzúzí, jenž se trefil akrobaticky přes hlavu. Krátce před přestávkou zvýšil vedení hostů Joshua Zirkzee, a i když čerstvý semifinalista Evropské ligy v 56. minutě díky Sardaru Azmúnovi snížil, devět minut nato pojistil výhru svěřenců trenéra Thiaga Motty Alexis Saelemaekers.

Boloňa vyhrála po dvou remízách a pojistila si čtvrté místo v tabulce pouze dva body za třetím Juventusem. Řím je o sedm bodů zpět na páté pozici, která ještě v novém formátu zajišťuje postup do Ligy mistrů, ale na šesté Bergamo má náskok jen bod.

Italská fotbalová liga – 33. kolo:

AS Řím – Boloňa 1:3 (56. Azmún – 14. Azzúzí, 45. Zirkzee, 65. Saelemaekers), AC Milán  Inter Milán 1:2 (80. Tomori – 18. Acerbi, 49. Thuram).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články