Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Inter mění trenéra, měl by přijít Ranieri

Řím - Pouhé tři měsíce vydržel u fotbalistů Interu Milán trenér Gian Piero Gasperini. Vedení klubu třiapadesátiletého kouče odvolalo kvůli nepovedenému vstupu do nové sezony. Nerazzurri v úterý prohráli na hřišti nováčka italské ligy Novary 1:3 a po třech kolech mají na kontě pouhý bod. Gasperiniho nástupcem se má stát Claudio Ranieri. Podle Gazzetty dello Sport se bývalý trenér Chelsea, Valencie, Parmy, Juventusu a AS Řím dohodl s Interem na dvouleté smlouvě, vedení klubu to však zatím nepotvrdilo.

Claudio Ranieri
zdroj: AP

Gasperiniho odchod naznačil už krátce po úterní prohře prezident Interu Massimo Moratti. "Gasperini nedrží tým pevně v rukách. Po tomhle zápase rozhodně ne," prohlásil funkcionář s tím, že přes noc si vše musí promyslet. Ráno navíc uvedl, že "Gasperiniho setrvání v klubu je nepravděpodobné". "Všechno je o výsledcích," řekl Gasperini. "Je mi to opravdu líto. Myslím, že nás to všechny mrzí," přidal.

Gasperini přišel do Interu letos koncem června. Tehdy se stal třetím trenérem klubu od odchodu Josého Mourinha po úspěšné sezoně 2009/10, v níž Inter vyhrál Ligu mistrů, Serii A a Italský pohár. Angažmá v Miláně se však bývalému kouči FC Janov nepovedlo. V pěti soutěžních zápasech nové sezony Gasperini s týmem uhrál jedinou remízu a čtyřikrát prohrál - dvakrát v Serii A, v italském Superpoháru s AC Milán a v Lize mistrů s Trabzonsporem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články