Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Inter je dál suverénní, zato Neapol zaváhala. Juventus i bez Ronalda otočil zápas v Brescii

Inter Milán v italské lize dál vítězí a vládne tabulce. Pátou výhru v 5. kole uhrál s Laziem, které porazil 1:0. Atalanta Bergamo je na startu sezony ve formě - nyní zvítězila na hřišti AS Řím 2:0 a v tabulce je třetí. Druhý zůstává Juventus, který otočil úterní utkání na půdě nováčka italské ligy z Brescie a vyhrál 2:1. Čtvrtá Neapol na svém stadionu nečekaně podlehla 0:1 Cagliari, které je za ní jen o skóre. Dalko hůř než vedoucímu Interu se daří druhému milánskému týmu - AC neudržel vedení v Turíně s FC, prohrál 1:2, a je až třináctý. 

Matthijs de Ligt oslavuje gól Juventusu v síti Brescie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Jonathan Moscrop

Inter sice na úvod Ligy mistrů doma se Slavií remizoval 1:1, ale v Serii A zůstává stoprocentní. Vítězství nad Laziem zařídil ve 23. minutě Danilo D'Ambrosio přesnou hlavičkou. "Nerazzurri" pak několika dobrými zákroky podržel brankář Samir Handanovič. Svěřenci Antonia Conteho počtvrté z pěti kol vyhráli bez inkasované branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter přetlačil Lazio díky D'Ambrosiovi

Boloňa s českým reprezentantem Ladislavem Krejčím v sestavě remizovala 0:0 v Janově s FC. Krejčí nastoupil na pozici levého obránce a poprvé v tomto ročníku absolvoval celých 90 minut.

Bergamo zvítězilo na hřišti AS Řím 2:0 a po třetí výhře v sezoně poskočilo na třetí místo neúplné tabulky. AS utrpěl první porážku v ročníku a je šestý. Atalanta rozhodla až v závěrečné dvacetiminutovce. První gól na Stadio Olimpico dal v 71. minutě střídající Duván Zapata, který je se čtyřmi brankami druhým nejlepším střelcem Serie A. Těsně před koncem pojistil výhru účastníka Ligy mistrů Marten de Roon.

Je nám líto, video expirovalo.
Brescia s Balotellim v sestavě nestačila na Juventus

AS klopýtnul po třech soutěžních výhrách po sobě, během kterých nastřílel 10 gólů. Neapol doma překvapivě podlehla Cagliari 0:1 a v tabulce je čtvrtá. Třetí ligové vítězství v řadě a průběžnou pátou pozici hostům vystřelil střídající Lucas Castro v 87. minutě. Krátce poté byl neapolský obránce Kalidou Koulibaly vyloučen za protesty. 

Atalanta rozhodla zápas s AS až v závěrečné dvacetiminutovce. První gól na Stadio Olimpico vstřelil v 71. minutě střídající Duván Zapata, který je se čtyřmi brankami druhým nejlepším střelcem Serie A. Těsně před koncem pojistil triumf účastníka Ligy mistrů Marten de Roon. AS klopýtnul po třech soutěžních výhrách po sobě, během kterých nastřílel 10 gólů.

Juventus bez lehce zraněného Cristiana Ronalda prohrával od 4. minuty, kdy Alfredo Donnarumma prostřelil brankáře Wojciecha Szczesného. Vyrovnáno bylo pět minut před pauzou poté, co se po rohu odrazil míč do branky Brescie nešťastně od Jhona Cancellora. O třech bodech pro favorita rozhodl v 63. minutě Miralem Pjanič, který skóroval volejem z hrany pokutového území.

Při návratu do italského fotbalu tak neuspěl bývalý reprezentant Mario Balotelli, jenž do Brescie přišel po třech letech strávených ve francouzské lize. Devětadvacetiletý útočník nastoupil za nový klub poprvé po odpykání čtyřzápasového trestu za faul, který si přenesl z působení v Marseille.

V druhém úterním duelu Udine po třech porážkách získalo bod za bezbrankovou remízu ve Veroně. Do 70. minuty hrál za hosty Antonín Barák.

Fotbalisté AC Milán vedli na hřišti FC Turín, když v prvním poločase proměnil penaltu Krzysztof Piatek a těsný náskok drželi až do 72. minuty, kdy se poprvé prosadil Andrea Belotti. Domácí útočník vzápětí přidal čtvrtou branku v sezoně, na kterou už milánský celek nenašel odpověď a prohrál podruhé za sebou. FC Turín je šestý.

Italská liga - 5. kolo:

Hellas Verona - Udine 0:0, Brescia - Juventus 2:1 (4. Donnarumma - 40. Chancellor vl., 63. Pjanič), AS Řím - Bergamo 0:2 (71. D. Zapata, 90. De Roon), FC Janov - Boloňa 0:0, Fiorentina - Sampdoria Janov 2:1 (31. Pezzella, 57. Chiesa - 79. Bonazzoli), Inter Milán - Lazio Řím 1:0 (23. D'Ambrosio), Neapol - Cagliari 0:1 (87. Castro), Parma - Sassuolo 1:0 (90.+5 vlastní Búrabíja), Spal Ferrara - Lecce 1:3 (17. Di Francesco - 11. a 73. Mancosu obě z pen., 47. Calderoni), FC Turín - AC Milán 2:1 (72. a 76. Belotti - 18. Piatek z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články