Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Inter a Atalanta nasázely pět branek. Juventus s AC Milán tvrdě narazil

Zatímco o novém šampionovi je v Itálii rozhodnuto, o druhé místo se vede pořádná bitva. V sobotu se na něj posunula Neapol díky vítězství 4:1 ve Spezii, v neděli ohlásilo comeback Bergamo, které deklasovalo sestupující Parmu 5:2 a drží náskok dvou bodů. Dotáhl se na něj AC Milán, jenž vyřídil Juventus 3:0. Turínští jsou až na pátém místě – mimo Ligu mistrů. Inter po zisku Scudetta rozstřílel Sampdorii 5:1 a Fiorentina zaskočila Lazio Řím, jež zdolala 2:0.

Fotbalisté Bergama po vstřeleném gólu v Serii A
zdroj: PA autor: Renato Olimpio

Inter si v minulém kole zajistil první triumf v Serii A od roku 2010 a v mistrovském stylu si poradil i se Sampdorií. První poločas vyhrál 3:1 díky gólům Alexise Sáncheze a brance Roberta Gagliardiniho. Za hostující tým snížil Balde Keita.

Po pauze se prosadili Andrea Pinamonti a z pokutového kopu Lautaro Martínez a Inter natáhl sérii ligové neporazitelnosti na 19 zápasů, během které navíc jen čtyřikrát remizoval. Sampdoria je devátá.

Neapol se tlačí do Champions League, Lazio ztratilo

Neapol bodovala pošesté v řadě a ve vyrovnaném souboji o postup do Ligy mistrů vytvořila tlak na Juventus a AC Milán. Hlavní podíl měl na výhře dvougólový Victor Osimhen, jenž dokázal skórovat ve čtvrtém utkání za sebou. Prosadil se také polský záložník Piotr Zielinski, skóre uzavřel Hirving Lozano. Za domácí po hodině hry na 1:3 snižoval Roberto Piccoli.

Ztrátu v boji o LM naopak utrpělo šesté Lazio. O vítězství domácího týmu z Florencie rozhodl dvěma góly Dušan Vlahovič, který dal v posledních čtyřech zápasech šest branek. Celkem má v sezoně na kontě 21 zásahů stejně jako Romelu Lukaku z Interu. Víc jich dal už jen Cristiano Ronaldo z Juventusu s 27 góly.

Souboj jedenáctého Udine a dvanácté Boloni skončil potřetí za sebou remízou. Udine vedlo po gólu Rodriga de Paula z konce první půle, za Boloňu ale dokázal v 82. minutě z penalty vyrovnat Riccardo Orsolini.

Ve šlágru AC Milán vyplenilo Juventus

"Rossoneri" poslal do vedení krátce před pauzou přesným obstřelem Brahim Díaz. Po změně stran udržel Juventus ve hře chycenou penaltou gólman Szczesny, přesto nakonec ještě dvakrát inkasoval po trefách střídajícího Anteho Rebiče a Fikaya Tomoriho.

Obhájci titulu jsou tři kola před koncem soutěže na pátém místě a reálně jim hrozí, že se nekvalifikují do příštího ročníku Ligy mistrů. Na čtvrtou Neapol ztrácí bod.

Barák si připsal asistenci

Záložník Antonín Barák pomohl gólovou přihrávkou Veroně k remíze 1:1 s FC Turín. Český reprezentant se v 88. minutě za nepříznivého stavu dobře zorientoval na hranici šestnáctky, předložil míč Federicu Dimarcovi a ten střelou vnějším nártem vyrovnal. Verona přesto pošesté v řadě nevyhrála a drží se na desátém místě, Turín je patnáctý.

Cagliari zvládlo důležitou záchranářskou bitvu proti Beneventu. Po výhře 3:1 se vzdálilo na rozdíl čtyř bodů první sestupové příčce, na které je právě jeho soupeř.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:

Spezia - Neapol 1:4 (64. Piccoli – 23. a 44. Osimhen, 16. P. Zieliński, 80. Lozano), Udine - Boloňa 1:1 (23. De Paul – 82. Orsolini z pen.), Inter Milán - Sampdoria Janov 5:1 (29. a 36. Sánchez, 4. Gagliardini, 61. Pinamonti, 70. Martínez z pen. - 35. Keita), Fiorentina - Lazio Řím 2:0 (32. a 89. Vlahovič), FC Janov - Sassuolo 1:2 (85. Zappacosta - 14. Raspadori, 66. Berardi), Benevento - Cagliari 1:3 (16. Lapadula - 1. Lykogiannis, 64. Pavoletti, 90.+2 Joao Pedro), Hellas Verona - FC Turín 1:1 (88. Dimarco - 85. Vojvoda), Parma - Bergamo 2:5 (78. Brunetta, 88. Sohm - 77. a 86. Muriel, 12. Malinovskij, 52. Pessina, 90.+3 Mirančuk).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články