Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Infantino: Fotbal se výrazně změní. Bude srdečnější a méně arogantní

Podle Gianniho Infantina se fotbal po překonání pandemie koronaviru zásadně změní, bude přátelštější a vrátí se k opravdovým hodnotám. Předseda Mezinárodní fotbalové federace FIFA to řekl v rozhovoru pro italskou agenturu ANSA.

Prezident FIFA Gianni Infantino
zdroj: ČTK/PA autor: Joe Giddens

"Fotbal se vrátí a až se tak stane, oslavíme společně překonání této noční můry," uvedl Infantino, který stojí v čele FIFA od února 2016. "Vezmeme si z toho jedno ponaučení, kterému vy i já musíme rozumět: fotbal po koronaviru bude naprosto jiný."

"Bude více začleňovat, bude společenštější a nápomocnější, provázanější s jednotlivými zeměmi a zároveň globálnější, méně arogantní a srdečnější. Budeme lepší, lidštější a pozornější k opravdovým hodnotám," dodal padesátiletý funkcionář.

Navázal tím na svá březnová slova pro deník Gazzetta dello Sport, kterému řekl, že je možné, že se fotbal po překonání koronavirové krize dočká změn.

"Možná bychom mohli reformovat fotbalový svět tím, že se vrátíme o krok dozadu. To znamená méně turnajů, ale zajímavějších a v jiné podobě. Méně mužstev, ale vyrovnanějších. Méně zápasů, ale napínavějších," prohlásil tehdy Infantino.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články