Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Immobile se prostřílel do historie. Když věříte, někdy se sny splní, tvrdí

V boji o post nejlepšího střelce sezony v Serii A porazil Cristiana Ronalda a v celé fotbalové Evropě předstihl i Roberta Lewandowského. Útočník Lazia Řím Ciro Immobile nastřílel v životní sezoně v italské lize 36 gólů, vyrovnal rekord Serie A a získá Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských soutěží. Třicetiletý fotbalista to vnímá jako splněný sen a odměnu za to, že se nikdy nevzdal.

Immobile v sobotním utkání závěrečného 38. kola v Neapoli zmírnil porážku Lazia 1:3. Před ním dokázal 36 branek v italské lize nastřílet pouze Argentinec Gonzalo Higuaín za Neapol v sezoně 2015/16.

"Jsem šťastný a hrdý. Hlavně když si vzpomenu, kde jsem začínal a čím jsem si prošel. Když opravdu věříte, někdy se sny splní. Mohu jen poděkovat trenérovi, lidem v klubu a spoluhráčům. Tyhle rekordy patří celému týmu," řekl Immobile pro klubovou televizi.

"Můj vděk patří i fanouškům Lazia. Díky nim se cítím nepostradatelným pro tým. Chci být živoucím důkazem toho, že když se nikdy nevzdáte, můžete dosáhnout svého cíle," přidal italský reprezentant.

Poprvé od sezony 2008/09 nedostane Zlatou kopačku jeden z trojice Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez. Immobile dal o dva góly víc než druhý nejlepší střelec v pořadí Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov a bude prvním držitelem ocenění ze Serie A od ročníku 2006/07, kdy triumfoval Francesco Totti.

"Jsem moc pyšný, že mám místo ve fotbalové historii. Když si vzpomenu, jak mě spoluhráči přivítali v šatně po hattricku ve Veroně, jsem pořád dojatý. Právě o tom je sport," prohlásil bývalý hráč Pescary, Turína, Dortmundu nebo Sevilly.

Lazio dlouho patřilo ke kandidátům na titul, ale po koronavirové přestávce mužstvo kouče Simoneho Inzaghiho několikrát klopýtlo a nakonec skončilo čtvrté za Atalantou Bergamo, Interem Milán a mistrovským Juventusem Turín.

"Naším cílem je dál se zlepšovat, i když to bude velmi těžké vzhledem ke konkurenci v Lize mistrů. I tak jsme si v sezoně vedli dobře, nebylo to snadné," konstatoval Immobile, který dal v ročníku ve 44 zápasech 39 soutěžních branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články