Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ideální jedenáctku fanoušků ovládli hráči Barcelony

Nyon (Švýcarsko) - Fotbalisté ze španělské Primera División jasně ovládli hlasování fanoušků na webové stránce UEFA o nejlepší jedenáctku uplynulého roku. V ideální sestavě figuruje pětice hvězd z Barcelony, která vloni vybojovala pět trofejí, a tři hráči z Realu Madrid. Za nejlepšího trenéra navíc příznivci považují kouče katalánského celku Josepa Guardiolu.

O složení "týmu snů" rozhodlo přes čtyři a půl milionu hlasů, což je o něco méně než v loňském roce. Fanoušci podle očekávání nejčastěji volili hráče Barcelony a mezi vybranou jedenáctku nominovali obránce Daniela Alvése s Gerardem Piquém, záložníky Andrése Iniestu s Xavim Hernándezem a čerstvého držitele Zlatého míče FIFA pro nejlepšího hráče planety Lionela Messiho. Oproti minulému roku chybí katalánskému velkoklubu v sestavě útočník David Villa a místo Carlese Puyola je v obraně Alvés. Za kapitána by fanoušci určili Xaviho, kterému poslali nejvíce hlasů.

Messi se dostal do vybrané jedenáctky počtvrté za sebou, spoluhráče z Realu Madrid brankáře Ikera Casillase a Cristiana Ronalda pak fotbaloví příznivci nominovali do nejlepší sestavy roku dokonce již popáté v řadě. Ronaldo je v "týmu snů" pošesté, což se vedle něj v jedenáctileté historii povedlo pouze obránci Puyolovi.

Zbývající tři hráči reprezentují italskou, německou a anglickou ligu. Za Bayern Mnichov se do hvězdné sestavy dostal záložník Arjen Robben, za AC Milán bek Thiago Silva a za Tottenham pak Gareth Bale. Jednadvacetiletý středopolař je prvním hráčem z Walesu v historii ankety, celkem se v ní prosadilo 19 různých národností.

Prim v sestavě opět hrají Španělé, byť jim oproti minulému ročníku ubyli dva fotbalisté. Úřadující mistři světa a Evropy mají ve výběru tentokrát jen čtyři hráče. Trojice fotbalistů reprezentuje Brazílii, přičemž všichni jsou obránci.

V ideální jedenáctce opět schází český hráč. Naposledy byli do nejlepší sestavy zvoleni v roce 2005 brankář Petr Čech a záložník Pavel Nedvěd.

Výsledky ankety UEFA o jedenáctku roku 2011 podle fanoušků

Iker Casillas (Šp./Real Madrid) - Daniel Alvés (Braz./Barcelona), Gerard Piqué (Šp./Barcelona), Thiago Silva (Braz./AC Milán), Marcelo (Braz./Real Madrid) - Arjen Robben (Niz./Bayern Mnichov), Xavi Hernández, Andrés Iniesta (oba Šp./Barcelona), Gareth Bale (Wal./Tottenham) - Lionel Messi (Arg./Barcelona), Cristiano Ronaldo (Port./Real Madrid). Trenér: Josep Guardiola (Barcelona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články