Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ibrahimovic se po odmlce vrátil do reprezentace a už plánuje střílet góly na MS

Zlatan Ibrahimovic se po téměř pěti letech vrátil do švédské fotbalové reprezentace.A jak jinak, cíle má jen ty nejvyšší. Chce si zahrát nejen na letním evropském šampionátu, ale myslí i na mistrovství světa v příštím roce. Vyhlášený kanonýr by rád vylepšil dosavadní nelichotivou bilanci - na světových šampionátech si zahrál v letech 2002 a 2006, ale neskóroval.

"To musím změnit, nemůžu tam mít nulu," řekl s úsměvem Ibrahimovic. Během turnaje v Kataru na podzim příštího roku mu bude už 41 let. "Dívat se moc daleko dopředu je nebezpečné. Musím myslet spíš na to, co bude zítra. Ale když se budu cítit stejně jako teď, nebudu tam chybět," prohlásil útočník, který je s 62 góly ze 116 reprezentačních zápasů švédským rekordmanem.

V této sezoně je s 15 trefami jasně nejlepším střelcem AC Milán v italské lize, což mu před startem kvalifikace MS vyneslo první pozvánku do národního týmu od roku 2016. "Hlava je někdy rychlejší, než co zvládnou nohy. Ale cítím se výborně a pokaždé, když jdu na hřiště, jsem jako malý kluk, co si poprvé kope s míčem. Kdyby záleželo na hlavě, neskončím nikdy. Nejsem stejný hráč jako dřív, ale pořád mám svou výkonnost," konstatoval Ibrahimovic.

Dojala ho otázka, co na jeho návrat do reprezentace říkali synové - čtrnáctiletý Maximilian a o dva roky mladší Vincent. "Když jsem odjížděl, Vincent brečel," uvedl fotbalista a zamačkával slzy.

Veselejší bylo líčení, jak si vybíral číslo, s kterým bude hrát. Svá čísla mu dali k dispozici Emil Forsberg (10) a Alexander Isak (11), jehož nabídku využil. "Říkal, že si ji vezme zpátky za šest nebo sedm let, až skončím," řekl se smíchem Ibrahimovic.

Švédové vstoupí do kvalifikace ve čtvrtek zápasem proti Gruzii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články