Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ibrahimovič se blýskl 4 góly a neskutečnými nůžkami, Dánsko remizovalo

Praha - Hvězdný švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovič nastřílel Anglii v přípravném utkání čtyři góly. Skandinávský tým v premiéře na novém národním stadionu ve Stockholmu vyhrál 4:2. Jednatřicetiletý Ibrahimovič překonal s 39 góly za reprezentaci dosavadní rekord Henrika Larssona, který se trefil sedmatřicetkrát. 

Zlatan Ibrahimovič
zdroj: EPA autor: CLAUDIO BRESCIANI

Švédové vstoupili do utkání ve Friends Areně dobře a díky Ibrahimovičovi od 20. minuty vedli. Anglii se povedl závěr prvního poločasu, v němž zásluhou Welbecka a Caulkera během tří minut zápas otočila. Druhá půle ale patřila Ibrahimovičovi. Útočník Paris St. Germain nasázel v poslední čtvrthodince tři branky. Tu poslední vstřelil v první minutě nastavení, kdy neuvěřitelnými nůžkami před pokutovým územím překonal vyběhnuvšího brankáře Harta.

Lídr "české" kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa v roce 2014 Itálie doma podlehla Francii 1:2 a prohrála páté přátelské utkání za sebou. Italové se v Parmě ujali vedení ve 35. minutě po prvním gólu El Shaarawyho v národním týmu. Dvě minuty poté však vyrovnal Valbuena a v 67. minutě dokonal francouzský obrat náhradník Gomis. Domácí trefili dvakrát brankovou konstrukci.

Březnový soupeř českého týmu v kvalifikaci Dánsko nedokázalo v Istanbulu udržet nejtěsnější vedení a remíza 1:1 je pro něj sedmým zápasem bez vítězství. Dánům chybělo mnoho zraněných či nemocných opor. Debut v národním dresu si tak odbyli obránce Conboy a záložníci Sloth, Larsen a Fischer. Na stadionu Galatasaraye se poprvé prosadil v 65. minutě z penalty útočník Bendtner. Turecko, které hrálo jubilejní 500. mezinárodní zápas a v únoru se v přípravě utká i s Českem, odpovědělo o čtyři minuty později díky forvardovi Erdingovi.

Další protivník týmu Michala Bílka ve skupině B Arménie porazila v Jerevanu Litvu 4:2. O branky domácího celku se postarali Manučarjan, Mkrtčjan, Mchitarjan a Özbiliz. Sérii pěti mezinárodních zápasů bez porážky ukončilo Bulharsko, které v Sofii podlehlo 0:1 Ukrajině. Té zařídil první vítězství od června Kučer gólem ze 33. minuty.

Rusko nedokázalo v Krasnodaru proti USA dvakrát udržet vedení a po brance z nastaveného času remizovalo 2:2. Na úvodní trefu debutujícího Smolova z 9. minuty odpověděl čtvrt hodiny před koncem Bradley. V 84. minutě vrátil Rusům vedení z penalty Širokov, ale střídající Diskerud krátce před závěrečným hvizdem vyrovnal rovněž premiérovým reprezentačním zásahem. Ruský tým tak přišel o pátou výhru za sebou pod italským trenérem Fabiem Capellem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články