Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ibrahimovic opět jezdil jako ferrari a hattrickem rozhodl bitvu o město andělů

Před prestižním derby s Los Angeles FC prohlásil, že se v Major League Soccer cítí jako ferrari mezi fiaty. Po závěrečném hvizdu mohl Zlatan Ibrahimovic svá slova bez okolků zopakovat. Útočník Los Angeles Galaxy totiž městskému rivalovi nasázel hattrick a měrou vrchovatou přispěl k vítězství 3:2.

Zlatan Ibrahimovic slaví gól v dresu LA Galaxy
zdroj: AP autor: Ringo H.W. Chiu

"Major League Soccer nedosahuje kvalit evropského fotbalu. Dříve jsem hrál s hráči na podobné úrovni a spolupráce byla jednodušší. V Americe jsem jako ferrari mezi fiaty," nechal se před ostře sledovaným duelem s nejlepším týmem Západní konference slyšet švédský kanonýr.

A v beznadějně vyprodaném StubHub Center stvrdil svůj výrok třígólovým podpisem.

Carlos Vela, nejlepší střelec soutěže, sice ve 4. minutě bezpečně proměnil penaltu a poslal mírného favorita do vedení, ale hvězdný "Ibra" po fenomenální individuální akci vyrovnal. Přihrávku Arauja si zpracoval na prsa, elegantně se zbavil dvou strážců a ranou z voleje z hranice pokutového území nedal brankáři Millerovi sebemenší šanci.

Ve druhém poločase rozjásal arénu ještě dvakrát, čímž galapředstavení dokonal. Nejprve zužitkoval v 56. minutě Polentův centr a hlavičkou z bezprostřední blízkosti otočil skóre. V 70. minutě zkompletoval hattrick utěšenou trefou z dvaceti metrů navzdory atakům několika protihráčů.

Vela už stačil pouze zkorigovat v nastavení. "Velu velmi respektuji, protože je dobrý hráč, ale udělali jste velkou chybu, když jste ho srovnávali se mnou," řekl Ibrahimovic s odkazem na fakt, že novináři připomínali před utkáním formu mexického reprezentanta (aktuálně 21 gólů a 12 asistencí, pozn. autora).

"Když hrajete proti rivalům před plným stadionem, atmosféra je elektrizující. Pokaždé mě napumpuje adrenalinem. Tento zápas je považován za největší v lize, hlavním úkolem je proto ukázat v něm to nejlepší," dodal střelec 16 branek v letošní sezoně, který síť Los Angeles FC rozvlnil ve čtyřech vzájemných duelech šestkrát.

Play-off mód každý den

LA Galaxy je po úspěšném městském derby v Západní konferenci druhé s devítibodovou ztrátou na zmíněného soupeře. Sedmatřicetiletý rodák z Malmö nicméně postavení v tabulce v základní části nepovažuje za důležité.

"Základní část není podstatná, jen play-off," uvedl rezolutně. "Až přijde vyřazovací fáze, je nutné přepnout na play-off režim. Rozdíl mezi mnou a ostatními je však v tom, že já jsem v play-off režimu každý den," zakončil se sebevědomím sobě vlastním Ibrahimovic.

Los Angeles Galaxy - Los Angeles FC 3:2

Branky: 8., 56. a 70. Ibrahimovic - 4. z pen. a 90+7. Vela

Zdroj
ČT sport, ESPN, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články