Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ibrahimovič, Neymar nebo někdo jiný? Hlasuje se o nejhezčí gól roku

Curych – Míčová ekvilibristika, akrobatické voleje, neskutečné dalekonosné střely, které vzbuzují údiv i obdiv zároveň. Takový je výběr deseti momentů, které kandidují na nejhezčí gól roku. FIFA spustila hlasování v pondělí. Fanoušci mohou volit třeba mezi nůžkami švédského kanonýra Zlatana Ibrahimoviče nebo střelami Brazilce Neymara či Itala Antonia Di Nataleho. V nominaci na Cenu Ference Puskáse jsou i dvě fotbalistky.

Zlatan Ibrahimovič
zdroj: ČTK/AP

Ibrahimovič uchvátil nůžkami z dobrých 25 metrů v přátelském zápase Švédů s Angličany. Jeho husarský kousek se dostal do nominace až letos, protože tehdy bylo hlasování už o pár hodin dříve spuštěno.

Hlasovat lze na webech fifa.com a francefootball.fr do 9. prosince. Pak z deseti vybraných gólů projdou do užšího finále tři a druhé kolo výběru skončí 13. ledna. V ten den v rámci galavečera s vyhlášením držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa bude znám i majitel Puskásovy ceny.

Anketa se koná od roku 2009. Dosavadními vítězi jsou Portugalec Cristiano Ronaldo, Turek Hamit Altintop, Neymar a loni vyhrál Slovák Miroslav Stoch.

Zdroj
ČTK, FIFA.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články