Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ibrahimovic lituje své sochy i milionů pro Malmö, ale kariéru ještě končit nechce

Slavný švédský útočník Zlatan Ibrahimovic zatím netuší, kudy se bude ubírat jeho kariéra dál. Fotbalista, jenž patří AC Milán, se nyní připravuje ve švédském Hammarby, v klubu, v němž mu patří čtvrtinový podíl. Pro BBC reagoval i na to, že v nedalekém Malmö, kde s fotbalem začínal, odstranili jeho sochu poté, co ji vandalové několikrát poškodili.

Zlatan Ibrahimovic slaví gól v dresu AC Milán
zdroj: imago sportfotodienst

"Ti lidé, co ji poškodili, chtěli upoutat pozornost, ale jsou tak na úrovni dětí z mateřské školy," řekl k vandalům, kvůli kterým byla nakonec socha odstraněna. "Socha je pryč, ale můj příběh tu zůstane navždy," dodal přesvědčeně.

Ibrahimovic poslední sezonu strávil v zámořské MLS a nyní pomáhal nastartovat potácející se AC Milán, jenže fanoušci v Malmö mu nemohou zapomenout, že koupil 25procentní podíl v Hammarby a ne v jejich klubu, v němž začínal.

Ovšem svérázný kanonýr to vidí po svém. "Byl jsem příliš hodný, když jsem věnoval Malmö sto milionů švédských korun (přes 240 milionů Kč)," řekl po tréninkovém zápase Hammarby, který přenášela tamní televize.

Je nám líto, video expirovalo.
Hammarby žije Ibrahimovicem, hvězdný Švéd se "svým" klubem trénuje

Bývalému hráči Juventusu a Barcelony, který přišel do Milána v prosinci na půl roku poté, co opustil Los Angeles Galaxy, brzy skončí v italském klubu smlouva, a co bude dál, zatím netuší.

Italská Serie A je od 9. března zastavená kvůli pandemii a nikdo neví, kdy se v zemi silně zasažené koronavirem bude moci znovu hrát.

"Mám smlouvu v Miláně a uvidíme, jak to skončí, pokud to skončí," konstatoval Ibrahimovic, ale ani v osmatřiceti letech ještě na fotbalový důchod nemyslí. "Chci hrát fotbal tak dlouho, jak jen to půjde a dokud budu vidět, že můžu na hřišti pomoci. Uvidíme, co bude dál - kdo tušil, že koronavirus přijde a za dva týdny obrátí svět vzhůru nohama?" dodal.

Zdroj
BBC, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články