Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Ibrahimovic končí v Manchesteru United. Klub s ním neprodloužil smlouvu

Manchester – Byl jednou z nejzářnějších loňských posil Manchesteru United, a také jednou z nejlepších. Zlatan Ibrahimovic i v pětatřiceti letech potvrdil, že je mimořádný útočník a za klub nastřílel celkem 28 branek. Jenže švédský kanonýr si ke konci sezony přetrhl křížový vaz v koleni a United se nakonec i proto rozhodli neprodloužit mu smlouvu.

Zlatan Ibrahimovič slaví vítězství v Ligovém poháru
zdroj: REUTERS autor: Darren Staples

Ibrahimovic přišel do United vloni z Paris St. Germain a podepsal s ním roční smlouvu s opcí. Trenér Manchesteru José Mourinho se několikrát během sezony nechal slyšet, že věří, že Ibrahimovic s klubem kontrakt prodlouží. Nakonec se však hráč s balkánskými kořeny s vedením nedohodl a šestý celek uplynulé ligové sezony ho zařadil na seznam hráčů, s nimiž pro příští ročník nepočítá.

Ibrahimovic, jenž je považován za jednoho z nejlepších útočníků na světě, prožil v United vydařenou sezonu, kterou však pokazilo zranění z dubna. Na začátku května musel absolvovat operaci kolenních vazů a přišel například o vítězné finále Evropské ligy.

Před zraněním odehrál bývalý kapitán švédské reprezentace za Manchester 46 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 28 gólů a deset asistencí a byl nejlepším střelcem týmu.

Momentálně je Ibrahimovic v rekonvalescenci a jeho další budoucnost je nejistá. Podle agenta mu však konec kariéry nehrozí. Hvězdný útočník vedle United a PSG prošel Malmö, Ajaxem Amsterdam, Juventusem Turín, Interem a AC Milán a Barcelonou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články