Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ibrahimovic hlásí návrat do Milána. Pomůže žalostnému AC k posunu v tabulce?

Očekávané se stalo skutečností, Zlatan Ibrahimovic bude opět hrát domácí utkání na věhlasném San Siru. Osmatřicetiletý švédský útočník se domluvil s AC Milán na smlouvě do konce sezony s opcí na další rok.

Zlatan Ibrahimovic slaví gól v dresu AC Milán
zdroj: imago sportfotodienst

"Vracím se do klubu, k němuž chovám maximální respekt, a do města, které miluji. Budu se spoluhráči bojovat, abychom s touhle sezonou ještě něco udělali," uvedl Ibrahimovic s odkazem na současné 11. místo v tabulce Serie A a ztrátu 21 bodů na vedoucí Inter Milán. 

Za AC nastupoval už v letech 2010 až 2012. V roce 2011 mu výrazně pomohl k zatím poslednímu mistrovskému titulu. V červenočerném dresu odehrál 85 utkání, v nichž dal 56 gólů. V roce 2012 se Ibrahimovic stal jako dosud poslední hráč AC králem střelců italské ligy. Totéž se mu podařilo o tři roky dříve během angažmá v Interu.

Poslední dva roky strávil v zámořské lize Major League Soccer, kde hájil barvy Los Angeles Galaxy. V minulosti sbíral trofeje také s Barcelonou, Paris St. Germain a Ajaxem Amsterdam. Před odchodem do USA nastupoval v Evropě za Manchester United.

Slavný Švéd si podle webu gazzetta.it vydělá za šest měsíců 3,5 milionu eur. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články