Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

I po ostudě v poháru trenér Slavie Petrouš zůstává

Praha – Vyřazení fotbalistů Slavie z bojů v Ondrášovka Cupu zatím trenéra Michala Petrouše místo stát nebude. Vedení klubu za prohru s divizním Převýšovem 3:0 rozdá hráčům vysoké pokuty a některé z nich přesune do rezervního týmu. O osudu trenéra a zbytku realizačního týmu rozhodne výsledek dalšího ligového zápasu v Jablonci, kde slávisté musí bodovat.

Michal Petrouš
zdroj: isifa/LN autor: Jindřich Mynařík

Podle generálního ředitele klubu Miroslav Platila nebude hráčům za trest vyplaceno srpnové startovné, tedy částky v desetitisících na jednotlivé hráče. "V první řadě přijde finanční sankce, která postihne celý tým. A minimálně jeden hráč bude přeřazen do rezervního týmu," sdělil Platil.

Připravuje se i varianta odvolání trenéra Michala Petrouše či jiná změna v jeho realizačním týmu. Ta přijde na řadu, pokud Slavia nepřiveze body z ligového utkání s Jabloncem. "Pokud bychom prohráli, provedeme určité změny v realizačním týmu. Trenér Petrouš má naši důvěru z hlediska práce s mladými hráči. Je ale třeba posuzovat celý realizační tým v kontextu plnění povinností a dosahovaných výsledků. V případě neúspěchu v Jablonci by k jistým personálním změnám došlo," prozradil Platil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Slavia - Převýšov

Kouč Petrouš svůj konec angažmá v klubu, kde dříve působil jako asistent trenéra Karla Karolína, nevyloučil. "To je otázka na vedení, ale po takovém krachu bych se tomu vůbec nedivil," připustil bezprostředně po zápase v Převýšově.

Michal Petrouš, trenér Slavie:

"Je to neomluvitelná ostuda, ze které samozřejmě vyvodíme tvrdé důsledky. Mrzí mě to kvůli všem slávistickým fanouškům, zejména těm, kteří sem do Převýšova vážili cestu, aby nás povzbudili." 

Miroslav Platil s výkonem týmu rozhodně spokojen nebyl. "Ani jeden z hráčů neodvedl očekávaný výkon, počínaje brankářem a konče posledním útočníkem, všichni mne zklamali. Z takového neúspěchu je třeba vyvodit patřičné důsledky," uvedl pro slávistický web.

Slavia se trápí i v novém ročníku

Pražský klub vstupoval do nové sezony s velkými nadějemi. Nový majitel, vyřešené finanční otázky, posílení kádru mladými hráči, to všechno mělo pomoct sešívaným k návratu na výsluní po krizi z minulého ročníku, kdy dokonce hrozil sestup do třetí ligy.

Slavii se ale nedaří ani v úvodu ligy. Z pěti zápasů vyhrála jen jednou a nyní drží 10. pozici v tabulce."Určitě si zápas důkladně rozebereme a vyvodíme z něj tvrdé důsledky. Tohle se prostě nesmí stát," reagoval na další zklamání Petrouš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články