Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hyský: Slavia je druhá, to je příjemné. Že je před Spartou, to je ještě příjemnější

Praha - Už pojednatřicáté se spolu v tradičním Silvestrovském derby utkají pražská 'S'. A letos i se zvučnými jmény nováčků - ve sparťanském dresu se dokonce představí stále aktivní a za Jablonec hrající Tomáš Hübschman. Sparta bude mít co napravovat, a to jak za podzimní střetnutí A týmů, tak za své historické výsledky v Silvestrovském derby. A jeho protagonisté Martin Hyský a Luděk Stracený se už špičkovali ve studiu České televize. Přímý přenos sledujte v sobotu od 11:00 na ČT sport a ctsport.cz.

Podle Luďka Straceného v Silvestrovském derby přece jenom bilance A týmů nehraje žádnou roli. "Začne se ale pomalu obracet naše nepříznivá bilance v Silvestrovském derby," vtipkuje bývalý útočník Sparty či Žižkova.

Pravdou je, že je co obracet. Spartu i Slavii čeká 31. Silvestrovské derby, ze třiceti předchozích jich sešívaní prohráli jen šest, naopak zvítězili hned dvacetkrát a čtyřikrát remizovali. A za obě strany se představí řada nových tváří. Sparťané pro odvrácení loňské porážky chtějí udělat maximum, a i proto povolali nováčky Václava Kolouška a Jiřího Jarošíka, ale i stále ještě aktivního Tomáše Hübschmana.

Ale i Slavia mohla mít v kategorii starších velkou posilu. "Mluvilo se i o tom, že se tady mohl objevit Karel Jarolím, což by bylo velmi zajímavé, protože se tady sejdou i synové Karel a David Jarolímové. Ale co mám zprávy, tak to nejspíš nevyjde," lituje expert ČT Martin Hyský.

Na hřišti se těší i na svého bývalého i nastávajícího protihráče. "Musím říct, že Luděk za poslední rok neuvěřitelně shodil. Ztratil asi dvacet kilo od posledního roku a má výhodu, že působí u juniorky Sparty, se kterou si aktivně zatrénuje. Zítra bude nejspíš o dost nebezpečnější než před rokem, kdy měl nadváhu a bylo to na jeho pohybu dost vidět," směje se Hyský.

Je nám líto, video expirovalo.
Hyský o Silvestrovském derby: Možná by bylo lepší hrát na celé hřiště 11 na 11

Derby je pro oba týmy prestižní záležitostí, přesto by Hyský uvažoval o jedné změně. "Bylo by asi lepší hrát derby, alespoň v mladší kategorii, jedenáct na jedenáct ve zkráceném čase. Myslím si, že by to bylo zajímavější pro hráče, ale také pro fanoušky, kteří přijdou. Vždy to Silvestrovské derby táhne. Takhle je to šest na šest plus brankáři, ve velké zimě člověk kolikrát ani nepřejde do tempa. Je tam hodně kluků, kteří si chtějí zahrát fotbal, ale teď se ani nedostanou na hřiště," navrhuje bývalý stoper Slavie.

Hyského ale těší i to, kde se momentálně Slavia v tabulce nachází. "Slavia je druhá, to je příjemné, Spartu máme za sebou, to je dvakrát příjemnější, ale počítat se bude až na konci," upozorňuje Hyský. "Mužstvo je velmi dobře složené, trenér Šilhavý odvádí skvělou práci a věřme, že se Slavia ještě zlepší a že se na konci sezony bude slavit titul."

"Zajíci se počítají až po honu, takže zůstaňme v klidu na zemi," kontruje Stracený. "Věřím, že se uzdraví početná marodka a že to dotáhneme až do konce. V Evropě to na podzim byla velká jízda."

Co přejí svým týmům do roku 2017 Martin Hyský a Luděk Stracený?

Hyský: "Přeji Slavii, aby se nerozložila zevnitř, jak už tomu v minulosti tolikrát bývalo. S novým majitelem a vedením to vypadá, že by cesta mohla být nastoupená úspěšně. Ať jí její majitel vydrží co nejdéle, protože to je důležité. A přeju jí, aby šla co nejvýše."

Stracený: "Přeji Spartě, aby se vrátila tam, kam patří, tedy na první místo, a aby byla u nás nejlepší. A Slavii bych popřál, aby byla tam, kde většinou byla, to je na druhém místě."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články