Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Triatlon ČR 2024

Hyský o angažmá v Karviné: Jdu do toho s čistým štítem a naplno

První velké angažmá v kariéře. Osmačtyřicetiletý Martin Hyský začne svou prvoligovou trenérskou dráhu na lavičce Karviné. S jakými ambicemi vstupuje fotbalový expert ČT sport do nové etapy svého profesionálního života? A jak hodnotí šance čtrnáctého klubu minulé sezony?

Martin Hyský
zdroj: ČT sport

Po třech sezonách změna – a to taková, která Martina Hyského poprvé zavede na prvoligovou půdu. "Jsem vděčný a rád za příležitost, kterou v Karviné dostávám. Přistupuji k tomu s velkým respektem a věřím, že spolupráce bude úspěšná," říká bývalý kouč druholigové Vlašimi a jeden z dlouholetých fotbalových expertů ČT sport.

Proč to vlastně trvalo tak dlouho, než se bývalý špičkový obránce pražské Slavie, se kterou vyhrál v roce 1996 i nejvyšší soutěž, dočkal takového angažmá? "Několikrát jsem byl v kontaktu s prvoligovými kluby, ale tak daleko, jako s Karvinou, to nikdy nedošlo," líčí Hyský, který vysoce ocenil zázemí, kterým slezský klub disponuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Hyský o svém příchodu do Karviné

"Je to velmi sympatický klub rodinného typu. Má výbornou infrastrukturu, stadion i tréninkové podmínky jsou na Česko top. Je tady i slušný kádr a je z čeho vybírat, navíc dobrá práce s mladými hráči v akademii. To všechno bylo pozitivním impulsem jít to sem zkusit," říká osmačtyřicetiletý trenér.

Počítá s tím, že práce trenéra na nejvyšší úrovni je práce s ručením omezením. "Prvoligový trenér musí počítat s tím, že je to práce nestabilní. My jsme ale domluvení na tom, že chceme mužstvo budovat a pracovat koncepčně. Úkolem je i to posouvat hráče individuálně," zmiňuje i snahu o koncepční práce s mladými nadějemi.

"Není úplně jednoduché přivést do Karviné kvalitní hráče. Je to ale klub na vysoké profesionální úrovni. Věřím, že v první lize budeme hrát důstojnou roli. Chci hráče, kteří jsou hladoví a jsou schopni náročné hry. Věřím, že i moje osoba pomůže k tomu přivést zajímavé typy hráčů," doufá.

Ambice mu nechybí. "Neobávám se. Jdu do toho s čistým štítem a jdu do toho naplno. Věřím, že tu vydržím dlouho," říká odhodlaně Hyský. Jak se mu práce se čtrnáctým týmem poslední sezony vydaří, uvidíme v nadcházejícím ročníku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články