Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Hyčka vstřelil nejrychlejší gól sezony a Brno i díky němu přejelo Duklu

Brno – Pouze čtrnáct vteřin stačilo fotbalistům Brna k tomu, aby se v duelu s Duklou ujali vedení. Gól Aloise Hyčky, který byl vůbec nejrychlejší v této sezoně, odstartoval povedený den Zbrojovky, která nakonec Pražany porazila jasně 3:0. Jihomoravané díky zisku tří bodů poskočili v tabulce na šestou pozici. Hosté naopak v lize nevstřelili na hřištích soupeřů gól ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a nenavázali na předchozí venkovní výhru z Ostravy.

Diváci v Brně čekali na úvodní branku jen čtrnáct sekund. Domácí ihned po rozehrávce poslali míč na levé křídlo, odkud odcentroval do pokutového území Lutonský, odražený míč si našel dobíhající Hyčka a levačkou poslal z hranice šestnáctky míč přesně k tyči. Za nejrychlejším gólem v historii ligy v podání švýcarského útočníka v barvách Sparty Maura Lustrinelliho z roku 2006 zaostal Hyčka jen o tři sekundy.

Dukla sice po inkasovaném gólu více držela balon, ale k vyloženým brankovým šancím to nevedlo. Po nedorozumění brněnského brankáře Melichárka se stoperem Buchtou se v deváté minutě k míči lacino dostal Hanousek, ale mířil vedle. Hosté často hledali aktivního Breznaníka a jeden z jeho centrů se snesl na horní část břevna.

Výrazné šance na obou stranách přinesl krátký úsek okolo 36. minuty. Po rohu domácího Zavadila a opětovném vrácení míče do pokutového území se sám před brankářem Radou ocitl Škoda, ale hostující gólman reflexivním zákrokem jeho hlavičku vyrazil.

V další šanci Brna neuspěl ani Řezníček, který nepotrestal chybnou rozehrávku Dukly. Naopak záhy mohl po průniku z pravé strany vyrovnat hostující Mareš, míč ovšem napálil jen do břevna.

Rušný závěr první půle zakončila druhá branka Zbrojovky. Další rohový kop Zavadila propadl až na zadní tyč k Buchtovi, jemuž nedělalo problém z bezprostřední blízkosti rozvlnit síť.

Dukla v úvodu druhé půle nevyužila ke snížení střely Jurendiče a Miloševiče, naopak v pohodě hrající Brno opět udeřilo. Škoda se v 66. minutě po hezké kombinační akci prokličkoval neohroženě do pokutového území a tvrdou střelou propálil i brankáře Radu.

Hosté se nadále snažili aspoň o čestnou branku, zahrozili sérií rohových kopů, centry ovšem odvrátila jistá domácí obrana, či vyboxoval brankář Melichárek.

Zbrojovka Brno - Dukla Praha 3:0 (2:0)

Branky: 1. Hyčka, 44. P. Buchta, 66. Škoda. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kubr. ŽK: Hyčka - Považanec. Diváci: 3942.

Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Pašek (70. Chrien), Zavadil, Lacko, Lutonský (87. Kučera) - Škoda (86. R. Buchta) - Řezníček. Trenér: Kotal.

Dukla: Rada - Miloševič, Gorkšs, Jurendič, Breznaník - Považanec, Hanousek (46. Tetour), Čajič (62. Néstor) - Mareš, Beauguel, Berger (74. Manzia). Trenér: Kozel.

Václav Kotal (trenér Brna): "Hodnotí se mi to dobře, hlavně díky výsledku, který vyzněl jednoznačně, i když průběh zápasu mu neodpovídá. Nejdůležitější bylo, že po nevyužité šanci Řezníčka dal na druhé straně Mareš jen břevno. Kdyby Dukla vyrovnala, bylo to pro nás mnohem těžší. V závěru prvního poločasu jsme naopak po standardní situaci přidali druhý gól, to bylo rozhodující. Dukla potvrzovala, že je silná v kombinaci, ale naštěstí se jí nedařilo proměňovat její šance. Třetí gól Škody už definitivně rozhodl."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Jsem zklamaný, zápas jsme výsledkově nezvládli, hráli jsme hloupě a naivně. I když se připravujeme na věci, ve kterých je soupeř nebezpečný, z první situace hned dovolíme Hyčkovi skórovat. Potom jsme se zvedli, ale úvod utkání ovlivnil. Měli jsme situace na vyrovnání, dvě břevna, jenže domácí byli v pokutovém území agresivnější. Nepohlídali jsme ani konec poločasu a ze standardní situace dostali druhý gól. Tam je to o osobní zodpovědnosti. Přesvědčovali jsme hráče, že si šance vytvoříme, v úvodu druhé půle jsme je měli, šlo je vyřešit líp. V koncovce jsme ani netrefili bránu, natož dali gól. Domácí vyřešili své šance mnohem líp, v závěru jsme usilovali aspoň o jeden gól, ale bohužel bychom ho asi nevstřelili ani do půlnoci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články