Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hvězdný Real zatím nezáří. Ve finále Peace Cupu je Juventus a Aston Villa

Sevilla - Ani další proměněná penalta nejdražšího hráče v historii fotbalu Cristiana Ronalda neodvrátila prohru Realu Madrid s Juventusem Turín. Stará dáma si s bílým baletem s chutí zatančila a na čtvrtém ročníku turnaje Peace Cup v Seville vyhrála 2:1, když se o jeden z jeho gólů postarala i letní posila z Realu Fabio Cannavaro. Český obránce Zdeněk Grygera odehrál za Juventus celé utkání. Ve finále turnaje se Juventus utká s Aston Villou, která zdolala FC Porto stejným výsledkem.

Realu, který v létě utratil za posily 220 milionů eur (asi 5,63 miliardy korun) a z toho 94 milionů poslal do Manchesteru United za Ronalda, se zatím v přípravě příliš nedaří. Po těsné výhře 1:0 nad poloprofesionály ze Shamrock Rovers jen remizoval 1:1 s s Al Ittihádem ze Saúdské Arábie a následně vyhrál 4:2 nad ekvádorským týmem Liga de Quito. Tehdy se z penalty poprvé v dresu Bílého baletu prosadil i Ronaldo.

Ten si totéž zopakoval i v pátek proti Juventusu, když na konci první půle srovnal po faulu na Raúla na 1:1. Hned na začátku zápasu se totiž prosadil Cannavaro, který se do Juventusu vrátil po třech letech strávených právě v Realu. "Samozřejmě jsem z toho měl radost, ale ze solidarity k bývalým spoluhráčům jsem neslavil," uvedl Cannavaro po zápase. O rozhodující gól se krátce po změně stran postaral Hasan Salihamidžič.

Fabio Cannavaro, Juventus Turín:

"Byl to těžký zápas, ale zasloužili jsme si vyhrát. Hráli jsme víc jako tým. Real vždy spoléhal hlavně na individuality, tak to dělal, i když jsem tam hrál já."


V utkání, kterému předcházela minuta ticha na památku v pátek zesnulého trenéra Bobbyho Robsona, na sebe výrazně upozornil i Zdeněk Grygera. Ten v závěru zápasu nevybíravě zajel právě do Ronalda, který musel s lehčím zraněním hřiště opustit.

Výhra posunula Juventus do finále dvanáctičlenného turnaje, ve kterém se v neděli utká s Aston Villou. Ta ještě do poločasu svého semifinále vedla nad FC Porto 2:0. Prvním úspěšným střelcem byl Emile Heskey, a poté po rohovém kopu nešťastně odrazil míč Bruno Alves přímo na kopačku Steva Sidewella, který se zblízka nemýlil. Také Porto podobně jako v předchozím utkání Real dal jeden gól z penalty. Hulk si došel nejen pro faul, ale sám také pokutový kop proměnil, přesto porážce svého klubu nezabránil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články