Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hušbauer skončil ve Spartě. A jde do Slavie

Praha - Záložník Josef Hušbauer přestoupil ze Sparty do konkurenčního pražského klubu Slavie. Pětadvacetiletý fotbalista v Edenu podepsal smlouvu do června 2019. Hušbauer letos ve sparťanském vstřelil jedinou branku.

Hušbauer zažil nejpovedenější období kariéry v ročníku 2013/14, kdy se s 18 góly stal nejlepším ligovým střelcem, hráčem sezony a Spartě pomohl k zisku mistrovského titulu i domácího poháru. Letos v lednu střední záložník zamířil na hostování do italského Cagliari, kde se ale neprosadil, odehrál jen dva soutěžní zápasy a v létě se vrátil na Letnou.

Ani pod koučem Zdeňkem Ščasným však někdejší formu nenašel a byl hlavně náhradníkem. Celkem Hušbauer v české nejvyšší soutěži za Spartu, Žižkov, Příbram a Ostravu odehrál 161 zápasů a dal 40 branek.

"Doufám, že opět nastartuji svou kariéru. Půl roku jsem byl v Itálii, kde to nevyšlo. Teď jsem byl půl roku ve Spartě, která mi také tolik šancí nedala. Takže věřím, že ve Slavii příležitost chytnu a bude se mi dařit. Chtěl bych Slavii pomoci hrát poháry, protože věřím, že na to má,"
řekl Hušbauer.

Ten je první zimní posilou Slavie, kterou na podzim koupili čínská společnost CEFC a miliardář Jiří Šimáně. Pátý celek ligové tabulky údajně Spartě za devítinásobného reprezentanta zaplatí asi 15 milionů korun. Hušbauera by měl do Vršovic následovat útočník a kapitán Zlína Lukáš Železník. 

"Josef Hušbauer je kvalitní ofenzivní hráč. Měl velmi vydařenou sezonu, kdy dal v lize osmnáct gólů, a celkově má na svém kontě 40 ligových branek, což je na záložníka hodně. Já pevně věřím, že nám pomůže," konstatoval slávistický trenér Dušan Uhrin mladší.

Přímé přestupy mezi pražskými rivaly nejsou neobvyklé. V minulosti ze Sparty zamířili do Slavie Patrik Berger, Bekim Balaj, Martin Juhar nebo Simon Deli. Ze Slavie se na Letnou zase přesunuli například Vladimír Labant či Matúš Kozáčik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články