Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hušbauer si znovu zahraje proti Levadii Tallinn. Tentokrát v dresu Slavie

Tallinn - Fotbalista Josef Hušbauer si po dvou letech znovu zahraje proti Levadii Tallinn. Předloni nastoupil proti estonskému celku za Spartu doma v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů, které Letenští vyhráli vysoko 7:0, v odvetě při remíze 1:1 nehrál. Nyní vyrazil do Pobaltí s druhým z pražských "S" Slavií k prvnímu utkání 2. předkola Evropské ligy. Postup bere jako povinnost.

"Se Spartou jsme začínali doma a ten první zápas byl jednoznačný, takže to byl dobrý začátek pro odvetu. V ní už jsme mohli pošetřit nějaké hráče. Vzpomínám na to jenom v dobrém," řekl Hušbauer.

"Když dáte rychlé góly a my dali tři do poločasu, tak soupeř už není nebezpečný. Ale pokud nedáme rychlé branky, určitě budou zlobit. Není to špatný mančaft," dodal šestadvacetiletý středopolař. Do Estonska předloni stejně jako některé další opory Sparty vůbec neletěl. "Vím ale, že tehdy tam nepřišlo moc lidí, kolem hřiště je atletická dráha. Je to takový stadion druholigových parametrů, spíš takový vesnický," řekl Hušbauer k prostředí v Tallinnu.

Levadia se podle něj dá kvalitou přirovnat k týmům ze spodního patra české ligy, kádr se ale od roku 2014 hodně změnil. "Koukal jsem na soupisku a je hodně obměněná. Hráčů tam moc nezůstalo, je jich tam pár. Je to úplně jiný mančaft," podotkl Hušbauer. Nečeká, že by Slavia rozdrtila Levadii podobným výsledkem jako Sparta.

"Bylo by to hezké, ale nemyslím si, že to zopakujeme. Začínáme venku a bude to tam určitě jiné. Budeme rádi, když si přivezeme slušný výsledek pro odvetu," konstatoval. Jelikož se Slavia vrací na evropskou scénu po více než šesti a půl letech, je Hušbauer pohárově nejzkušenějším hráčem. "Mám něco za sebou, tak asi budu klidnější, zatímco mladší kluci možná budou nervózní. Budu se je snažit podpořit," řekl.

Spoluhráči se ho ale zatím na pohárové zápasy nevyptávali. "Předkola jsou hodně podobná naší lize. Ale kdybychom postoupili, v dalších předkolech už bychom nebyli nasazení, takže by nás čekali těžší soupeři. Tam už by to bylo složitější," upozornil Hušbauer. Považuje za povinnost, aby Slavia postoupila do dalšího předkola. "Určitě. Jsme nasazení a kvalita by měla být na naší straně," dodal Hušbauer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články