Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hušbauer: Kluci se musí naučit nějaké základy češtiny. Jinak v tom bude guláš

Praha – Nejenom čeština a slovenština, ale také angličtina, němčina nebo i ruština. Z kabiny Slavie se po letních příchodech linou zvuky celé řady jazyků. Podle Josefa Hušbauera je však důležité, aby se zahraniční posily brzy naučily alespoň základy češtiny, jinak by mohly nastat komunikační problémy. Zároveň kvituje, jak se zvýšila v týmu a zejména pak na jeho pozici konkurence.  

Josef Hušbauer (vlevo) v zápase proti Celticu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"V podstatě všichni záložníci, co přišli, mohou hrát veprostřed zálohy. Je nás tu celkem dost na ten post. Ještě přijde Míša Ngadeu, vrátil se Tomáš Souček. Je to skoro na jedenáctku středních záložníků. Trenérovi moc nezávidím vybrat jen tři hráče, kteří mohou hrát," řekl Hušbauer po bezbrankové remíze v úterním přípravném duelu s Celticem Glasgow.

"Je to velká konkurence, ale jestli chceme hrát nejvýš a Ligu mistrů, Evropskou ligu, nedá se nic dělat. Konkurence musí být. Když se někdo zraní, nebo bude bez formy, trenér bude moci sáhnout a bude vědět, že je to stejně kvalitní hráč," dodal člen širšího kádru reprezentace.

Proti Celticu se představilo pět letních posil - brankář Jan Laštůvka, stoper Jakub Jugas a záložníci Ruslan Rotaň, Daniel Trubač a poprvé Halil Altintop. Další středopolař Danny se do zápasů zapojí až na soustředění v Rakousku a Jakub Hromada je zatím zraněný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Celtic Glasgow

"Ruslan je s námi od začátku a je vidět, že si i víc rozumíme, že už trošku zapadá do naší hry. Altintop je tady krátce, dva tři dny. Začal teprve trénovat, ještě to chce čas, abychom si sedli. Jinak u Daniela Trubače, Laštyho a Jugyho je vidět, že kvalitu mají," řekl Hušbauer.

Do duelu s Celticem postupně naskočilo deset hráčů jiné než české národnosti, a to ještě někteří cizinci chyběli. "Hodně se mluví rusky a německy, i anglicky. Ale ti hráči, co přijdou z ciziny, by si ty pokyny měli pochytit v češtině, aby v tom nebyl guláš a nehulákalo se tam nějakými jazyky. Budeme chtít, aby se naučili základní fráze v češtině, aby tam byl pořádek a každý věděl co a jak," uvedl Hušbauer.

Proti Celticu podle něj bylo patrné, že Slavia je v jiné fázi přípravy než soupeř, který už za týden hraje kvalifikaci Ligy mistrů. "Měli to jako generálku. Viděli jsme, že jsou silní na míči. U nás šlo vidět, že jsme teprve na začátku nebo uprostřed přípravy, že nejsme tolik jistí na balonu, že si tolik nevěříme," uvedl Hušbauer.

Na Celtic mohou Pražané narazit v Lize mistrů. "Z toho pohledu teď plus minus víme, co jsou zač. Myslím, že soupeři ve 3. předkole budou hodně podobní, každý bude chtít držet balon. Musíme hrát dobře do defenzivy, ale musíme se zlepšit na míči a dopředu hlavně," uvedl Hušbauer.

V jarní části chyběl v lize v základní sestavě Slavie jen jednou kvůli karetnímu trestu a předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík ho minulý týden označil za jednoho ze tří hráčů osy týmu.

"To se poslouchá hezky. Je to majitel a ten má nějaké představy. Ale o sestavě rozhoduje asi hlavně trenér. A když se mu nebudu zdát na tréninku, nebo to v zápasech nebude ideální, nedá se nic dělat a stejně to místo nebudu mít jisté," dodal Hušbauer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články