Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hulk přestoupil z Porta do Zenitu za více než miliardu korun

Porto - Brazilský útočník Hulk přestoupil z FC Porto do Zenitu Petrohrad. Šestadvacetiletý reprezentant tak podle ruského mistrovského klubu učinil za přestupovou částku 40 milionů eur (zhruba 1 miliarda korun), Porto tvrdí, že útočník odešel za sumu o 20 milionů eur vyšší. Hráč v klubu podepsal pětiletý kontrakt a v novém týmu bude působit s číslem 29.

Útočník Hulk za svého působení v Portu
zdroj: EPA autor: MELANIE MAPS

O Hulka se údajně velmi zajímala Chelsea, která chtěla posílit útok po odchodu Didiera Drogby, nakonec však dala šanci stávajícím útočníkům. Žádný jiný klub než Zenit navíc nenabízel tak vysokou částku za přestup, stříbrný medailista z Londýna se tak nakonec přesunuje do Ruska.

Hulk vstřelil v 99 ligových zápasech za Porto 54 branek a u 42 gólů asistoval. Před působením v portugalském klubu hrál čtyři roky v Japonsku, kam přišel z Vitorie Setubal, kde zahájil svou profesionální kariéru.

Do Petrohradu míří také Witsel. A co Nani?

Na pětiletém kontraktu se v Zenitu dohodl také třiadvacetiletý Alex Witsel, jenž přichází po ročním působení z Benfiky Lisabon. Do loňska hrál třicetinásobný belgický reprezentant za Standard Lutych.

Hulk a Witsel se stali prvními velkými posilami Zenitu v přestupním období, jež trvá v Rusku ještě týden. Dnešek byl však poslední možností pro uzavření soupisek pro Ligu mistrů, kde bude hrát Petrohrad ve skupině C spolu s AC Milán, Anderlechtem a Málagou.

Podle médií má Zenit, financovaný ruským energetickým gigantem Gazpromem, políčeno ještě na portugalského útočníka Naniho z Manchesteru United. Také v jeho případě nabízí ruský velkoklub 40 milionů eur.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články