Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hübschmann před Celticem: Když jsme byli favorité, nezvládli jsme to. Teď favorité nebudeme

Jablonec vstupuje do kvalifikace Evropské ligy. Severočeši úvodním domácím zápasem rozehrají 3. předkolo proti Celticu Glasgow a pokusí se vzepřít roli velkého outsidera. Přímý přenos sledujte od 17:40 na programu ČT2 a webu ctsport.cz.

Tomáš Hübschman (uprostřed) slaví se spoluhráči z Jablonce gól
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonečtí potřebují na cestě do skupiny Evropské ligy zdolat dva soupeře, v případě postupu přes Celtic by je ve 4. předkole čekal nizozemský Alkmaar.

Pokud by Severočeši skotského soupeře nevyřadili, zahráli by si v závěrečném předkole nově vzniklé Evropské konferenční ligy proti vítězi duelu Kostanaj - Žilina.

Jablonečtí v pohárech z kvalifikace do hlavní fáze ještě nikdy neprošli, před třemi lety postoupili do skupiny Evropské ligy přímo bez nutnosti hrát předkola.

"V téhle fázi si soupeře těžko vybírat. Ukáže se to na hřišti. Viděli jsme v minulých letech, že minimálně jednou jsme byli favorité, a nezvládli jsme to. Teď jako favorit nebudeme," řekl jablonecký kapitán Tomáš Hübschman.

Je nám líto, video expirovalo.
Rada bere souboj se slavným Celticem jako výzvu

Ani jednomu z týmů nevyšla generálka. Jablonec v sobotu prohrál v lize v Mladé Boleslavi vysoko 0:3 a nenavázal na vítězství 1:0 z prvního kola nad Ostravou.

Celtic na úvod skotské ligy podlehl na půdě Hearts 1:2. Celek z Glasgow v součtu s přípravou šestkrát po sobě nezvítězil, do kvalifikace Evropské ligy přešel po vyřazení od Midtjyllandu v 2. předkole Ligy mistrů.

"Prohra v Boleslavi byla před Celticem nepříjemná. Ale čeká nás jiná soutěž, jiný soupeř. Věřím, že hráči se dokážou na Celtic zkoncentrovat a předvedou zcela jiný výkon," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

"Máme teď rychlý sled zápasů. S Boleslaví jsme dostali hodně hloupé góly, to se nesmí opakovat. Ve čtvrtek to bude úplně jiný zápas a musíme ho zvládnout," doplnil jablonecký bek Jan Krob, jehož tým v doma v pohárech sedmkrát za sebou nezvítězil.

Celtic od roku od 2012 získal devětkrát po sobě skotský titul, v minulé sezoně ale skončil s velkou ztrátou druhý za městským rivalem Rangers.

Vítěz Poháru mistrů evropských zemí z roku 1967 a finalista Poháru UEFA ze sezony 2002/03 šel v poslední době herně dolů i na evropské scéně.

Vloni ve skupině Evropské ligy utrpěl dva debakly 1:4 od pražské Sparty a v pohárech vyhrál jediný z posledních osmi zápasů.

Mužstvo v červnu převzal australský trenér s řeckými kořeny Ange Postecoglou, vstup do sezony ale jeho svěřencům nevyšel.

"Výkon v posledním zápase byl pozitivním krokem kupředu, i když výsledek byl zklamáním. Musíme více vytěžit z naší herní dominance. Myslím, že ve čtvrtek k tomu budeme mít dobrou příležitost. Sice jsme zklamaní z vyřazení v Lize mistrů, ale pořád máme šanci hrát v Evropě," uvedl Postecoglou.

Celtic na začátku týdne posílili zkušený brankář Joe Hart a záložník James McCarthy, jejich start v Jablonci ale není pravděpodobný.

Stadion může být zcela zaplněn, fanoušci jako obvykle při vstupu musejí doložit bezinfekčnost. Odveta je na programu za týden ve Skotsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články