Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hübschman touží zahrát si na ME \"doma\" v Doněcku

Olomouc - Postoupit na závěrečný turnaj mistrovství Evropy a zahrát si ve skupině třeba právě v Doněcku, kde působí v klubu, to by pro fotbalového reprezentanta Tomáše Hübschmana bylo terno. Záložník ukrajinského mistra Šachtaru si však zatím musí na tyto lákavé představy nechat zajít chuť. Kvalifikace ME 2012 teprve začíná, pro Čechy bude první překážkou v úterý v Olomouci Litva. Vidina finálového turnaje ME je však lákavá. Tím spíš, když Hübschman na Ukrajině působí už od roku 2004 a Doněck bere jako svůj druhý domov.

"Každý vstup do turnaje nebo kvalifikace je očekávání. Že by byla nervozita, to ne. Chceme začít dobře, nervozita by mohla být spíše z toho, že budeme chtít dát co nejrychleji gól a nepůjde to. Pak budeme muset být trpěliví jako proti Lotyšům," prohlásil služebně třetí nejstarší hráč českého týmu.

Česká reprezentace by se po zpackané kvalifikaci mistrovství světa v Olomouci ráda odrazila vzhůru. Optimismus zvyšují poslední dva vydařené zápasy: výhra 4:2 nad USA a 4:1 proti Lotyšům. "Dali jsme hodně gólů, ale musíme to krotit. Hlavní zápasy přijdou teďka. Doufám, že jsme se nevystříleli a nějaké góly dáme," uvedl Hübschman.

Budeme muset hrát více kombinačně

Podle něj mužstvu začíná pasovat herní systém popisovaný jako 4-2-2-2. "Myslím, že vzhledem k tomu, jací hráči tady jsou, to je dobře udělané. Je to náročné pro kluky ze strany, kteří musí běhat osmdesátky, ale pro soupeře nepříjemné, protože při jakémkoliv přečíslení na lajně se tam od nich musí stahovat někdo ze středu," tvrdil Hübschman.

Platit by prý měl především na papírově slabší soupeře. "Proti Španělsku takhle hrát asi nebudeme moci, ale jsme schopni to přehodit," podotkl Hübschman. Podle něj se ale český tým v kvalifikaci hodlá prezentovat více kombinačním fotbalem. "Něco jsme si řekli k organizaci hry. Snažíme se hrát s balonem více na zemi, kombinovat a nejen to bezhlavě někam kopat," navnadil zkušený záložník české fanoušky.

Výběr kouče Michala Bílka čeká na podzim první porce duelů o Evropu: po Litvě ještě doma Skotsko a venku Lichtenštejnsko. Podle Hübschmana má reprezentace zálusk na devět bodů. "Myslím, že se o to budeme prát. I kdyby se to nepovedlo, není nic ztracené. Je to začátek kvalifikace," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články