Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hübschman: Španělsko je jako Barcelona, ale chybí mu Messi

Praha – Jedinečná hra Barcelony značně ovlivňuje i španělský národní tým. V mužstvu, které ve čtvrtek dorazí do Prahy, je hned osm hráčů katalánského klubu, a to ještě chybějí zranění Iniesta s Fabregasem. Proti španělským mužstvům sehrál český fotbalista Tomáš Hübschman už řadu utkání a platí za největšího znalce fotbalu nejbližšího soupeře v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Trénink českých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Každý ten hráč přináší styl, který hraje v Barceloně, a proto celý nároďák vypadá jako Barcelona. Nesmíme zapomínat, že jim tady chybí Messi a on v Barceloně dělá strašně moc," prohlásil Hübschman.

Jeden z pilířů české obrany si nevede žádnou statistiku, ale souboje s Iniestou, Xavim a spol. mu zůstávají v paměti skoro tak dobře, jako kdyby měl o každém z nich přesný zápis v počítači. "Xavi je hodně na míči, jeho hra je založená na krátkých přihrávkách a snaží se o zakončení. Busquets odvádí spíše černou práci, Pedro nabíhá ze strany a Villa je kanonýr," uvedl.

Co se zálohou bez Plašila a Rezka?

Domácí celek sice bude ochuzen o možnost nasadit do záložní řady kvůli trestu Jaroslava Plašila s Janem Rezkem, ale podle Hübschmana se podaří zacelit jejich absenci stejně jako v utkání proti Ukrajině, v němž Češi vyhráli 4:0. "Chyběli nám přitom Tomáš Rosický či Petr Jiráček, kteří předtím hráli ve Skotsku. Samozřejmě zkušenosti Pláši někde budou asi chybět, ale i tak si myslím, že bychom mohli v pátek něco uhrát," mínil Hübschman.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým se připravuje na Španěly

Zatímco zkušený záložník si španělský trojboj užil se Šachtarem a reprezentací na jaře, dalšího středopolaře, plzeňského Petra Jiráčka, podobná zkušenost teprve čeká. Plzeň se na Nou Campu představí za dva týdny. "Vypíchnul bych držení balonu. Je to až neuvěřitelné, že ho druhému manšaftu de facto nepůjčí. Pro soupeře je pak složité bez míče něco vymyslet," upozornil na jeden z důležitých faktorů španělského úspěchu Jiráček.

Pětadvacetiletý záložník je nadšený, že u takových zápasů může být. "Myslím, že takové zápasy mě můžou posunout ještě dál. Můžu hrát proti absolutní špičce, nejlepším hráčům světa. Co víc si přát," řekl Jiráček. I když zatím netuší, jestli si v pátek v evropské kvalifikaci na Letné proti Španělsku zahraje, jeho vyhlídky jsou slušné. "Chvála se poslouchá hezky, ale nechci si to nějak moc připouštět. Teď se mi daří, ale za dva týdny může být všechno jinak. Snažím se na sobě jen dál makat," připomněl Jiráček pochvalná slova kouče Michala Bílka po zápase v Glasgow.

Reprezentace vpodvečer trénovala i s kapitánem Rosickým

Čeští reprezentanti mají za sebou jediný den se dvěma tréninkovými fázemi. K radosti trenéra Michala Bílka podvečerní trénink absolvovali všichni fotbalisté včetně Tomáše Rosického, který na dopolední přípravu dostal volno z osobních důvodů. Fotbalisté si užili výtečné podzimní počasí a nikdo z hráčů nemá zdravotní potíže. "Mužstvo absolvovalo druhý trénink kompletní včetně Tomáš Rosického, žádný z nich si nestěžuje na zdravotní potíže," řekl mluvčí týmu Jaroslav Kolář.

Před pátečním utkáním hráče čekají ještě dva společné tréninky - ve středu za zavřenými dveřmi na Strahově a ve čtvrtek už v Generali Areně na Letné, kde se zápas odehraje. Na sparťanském stadionu budou moci trénink domácího týmu i následnou přípravu španělských mistrů světa sledovat přímo v ochozech také fanoušci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články