Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hubník zachránil Olomouci na Slavii ligovou neporazitelnost

Praha - Fotbalisté Sigmy Olomouc udrželi ligovou neporazitelnost i po předehrávce sedmého kola na hřišti Slavie, kde se štěstím remizovali 1:1. Pražané téměř celé utkání útočně laděného soupeře k ničemu nepustili, od 56. minuty vedli po střele Jaroslava Černého, ale jedenáct minut před koncem o výhru přišli. Chybu finského brankáře Jaakkoly potrestal chytrým obloučkem Hubník, který se s šesti góly dostal do čela tabulky kanonýrů.

Slávistický kouč Karel Jarolím musel vinou zranění výrazně překopat sestavu. Na stopera se stáhl jindy defenzivní záložník Ragued a poprvé v sezoně nastoupili Koreš a Dembélé. Mladý středopolař z Mali si dokonce odbyl premiéru ve slávistickém dresu, ale nervozitu rychle setřásl a od úvodu patřil k nejaktivnější hráčům na trávníku.

Poprvé se Dembélé ukázal po čtvrthodině, kdy povedenou ranou zpoza vápna pořádně protáhl hostujícího brankáře Blahu. Slavia neměla na hřišti jediného "čistokrevného" útočníka, přesto se v mnoha hráčích dostávala do ofenzivy. Jindy útočná Olomouc čelila tlaku, na jaký není v této sezoně zvyklá, a ve hře dopředu působila téměř celou první půli neškodně. Hanáci poprvé zahrozili až v nastaveném čase úvodního dějství. Na rohový kop si naskočilo několik hráčů, Dreksa ani Rossi však prostor mezi tyčemi netrefili.

Po pauze hosté na chvíli přidali, ovšem slávisté jejich zvýšenou aktivitu rychle utnuli. V 52. minutě málem zaskočil hostujícího gólmana Kisel, chytrou a překvapivou střelou z velké dálky jen těsně minul pravou tyč. Další dalekonosný pokus už poslal Pražany do vedení. Jaroslav Černý napřáhl z necelých třiceti metrů, a i když si Blaha na míč u pravé tyče sáhl, v cestě do sítě mu nezabránil.

Hlasy trenérů

Karel Jarolím: "Trošku jsme zamíchali se sestavou, některé změny byly vynucené. V první půli jsme měli slibné příležitosti, mužstvo pracovalo dobře a bylo vidět, že chce vyhrát. Utkání se pro nás navíc vyvíjelo dobře, šli jsme do vedení, bohužel se nám ho po té jedné chybě nepodařilo udržet."

Zdeněk Psotka: "Vůbec jsme nevěděli, co čekat od slávistické sestavy, ve které nastoupilo sedm záložníků, tři obránci a žádný útočník. Spíš jsme čekali, že budou hrát trochu defenzivněji a určitě nás v první půli zaskočil ten atak soupeře a napadání. Kupili jsme chyby v rozehrávce, byli jsme velmi nepřesní a nebezpeční jsme byli jen ze standardky."

Olomoučtí museli tvořit a dlouho se jim to příliš nedařilo

Vepřek mířil z přímého kopu mimo, čtvrthodiny před koncem zase nekrytí Hubník s Petrem netrefili míč. Přesto nakonec Sigma vybojovala šťastný bod, když chybujícího Jaakkolu, který zbytečně vyběhl příliš z branky, přehodil obloučkem ze strany Hubník. Hanácký střelec tak oslavil 150. zápas v lize a posunul se do čela tabulky střelců.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:1 (0:0)

Branky: 56. J. Černý - 79. Hubník. Rozhodčí: Bílek - Teuber, Urban. ŽK: Ragued, J. Černý (oba Slavia). Diváci: 5 794.

Slavia - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články